/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +48 -20
    Bak dostum bu din Allah tarafından bize peygamber aracılığıyla gönderilmiştir. arap kültürü dediğin şey hepsi değil bir çogu dinle örtüşür. Takılmışsın Araplar bize bunu dedi şunu yaptı bunu yaptı. Lan bizle iyi geçinen bir tane millet göster bir tane yok. Bunu pas geçiyorum. Kadın demişsin şuan ki kadınlar çok mu iyi lan hepimiz dinden uzaklaştık Avrupa kültürü aldık önceden böyle değil di kardeşm. TÜRK VE MÜSLÜMANIM. Sana göre bu kültürü terk edelim ee Hristiyan mı olalım. ne demek istiyorsun. Ne çabuk unuttun Yavuz'un sahra çölüne nasıl geçtiğini, ne çabuk unuttun en güçlü dönemimizin dine sıkı sıkıya bagli oldugun zamanı. alevi Sünni K.rt Türk ayrımını biz değil manipülasyon ile oldugunu bilmezmisin. Herkes bu topraklar üzerinde oyun yaptıgını bilmezmisin. Biz müslüman olmasaydık ne olurduk düşünmez misin. Türklerin savaşçı oldugunu herkes bilir ve hadisde yazar biz bu dinin koruyucu olduk ve olmaya devam edeceğiz. Allah'a inanan biriyim ve ehli sünnet tekrar hükmedecek bu dünyaya yani biz. Görmez misin müslüman üzerindeki oyunu tüm müslüman ülkeler kan ağlıyor sen de manipüle olmuş ne diyorsun. Gözünü aç be kardeşim gözünü.

    Edit: Tek sorum şu ee ne yapak dinimi terk edek arap şudur, şunu yapmıştır ee amk ee. Neyi savunuyorsun, Türk diyorsun lan bana Türk özelliklerini, sevgisini, yaptıklarını, anlatki içim şaha kalksın, Arap kötüleme ile Türkcü olmak ne lan hiç birimiz sevmiyoruz zaten, kötülemek niye. MÜSLÜMAN VE TÜRK KALACAGIM her zaman.

    Edit: Lan mallaşmayun iyice Allah dinini lan peygamber dini lan. Din lan bu üstünlük kavrdıbına girmeyin, uymayın bu ateistlere, biz kimiz lan Allah varken, Allah'ın dini bize mi muhtaç. Ebabil kuşlarını ne çabuk unuttunuz.
    ···
    1. 1.
      +5 -7
      kardeş müslüman devletlerin böyle sürünmesi eğitimsizliktendir, manipüle edilmemiz din tarafından kandırılıp gerçekleri göremememiz sana dinden çık demiyorum Türklüğü ön plana al diyorum artık sana gök tanrı inancını aşılayacak yada şaman ol diyecek değilim ancak bu dine inanmayı saçma buluyorum aslında tüm dinleri saçma buluyorum. Sen bulmuyorsan Türklüğü öne al bide Avrupa demişsin. Bu hep böyledir gelişmemiş ülkeler gelişmiş ülkeleri örnek alıp takip etmeli sonra kendide ekleyip onları geçmelidir öbür türlü afganistan, Irak, Suriye gibi müslüman devletleri gibi sürünürsün yerde. Şanslıyız ki bizde avrupa kültürü var ve bu yüzden jet, uçak vs gibi birçok teknolojik eşyaları kullanıp üstün duruma çıkabiliyoruz. Baksana tüm ortadoğu kan gölü. Emperyalizm zaten işine gelse tüm ortadoğu padişah tarafından yönetilsin ki yönetmesi kolay olsun ister. Uyanman gerekeni birtek biz görüyorsan gözünü iyice açıp bi kendine bakmanı dilerim. Sor kendine belki onlar haklıdır diye en azından araştır. Fransada koyu bir hristiyan ailesinden gelseydin müslüman olmazdın. Böyle bir dine ben gerçek diyemem körü körüne
      ···
    2. 2.
      +2
      Dini konunu tartışmak çok saçma ne öneriyorsun onu anlamadım ben. Taman islam yok din yok. Hemen teknolojin mi gelişecek, Tarım ürünleri on kat fazla mı verecek ne olacak. islam olmazsa ne olacak. Arap kültürü yok bizde sen kendi ağzınla dedin Avrupa kültürü var bizde diye. Ee arapların hali de ortada görüyoruz. Bu kültür sana uçak yapma demiyor, kendini geliştirme demiyor. Başka ırkları üstün tut demiyor her şey kafada dostum, teorin sadece kan getirir bu topraklara malesef tek bir ırk yok ve bunlar dinle bağlanıyor birbirimize. Sana göre laz keselim, K.rt Çerkezi, bunlar din değil biliyorsun dimi ırk ve bunlar islamla hep birlikte.
      ···
    3. 3.
      +1 -1
      hayır kardeşim islam kadını önemsemez Türkiye'nin ne kadarı kadın bir bak istersen. sabiha gökçen uçak uçurmasa birisinin 3. karısı olsa veyahut bu tarz kadınlar etkisiz olsa bunlada kalmadım islam islami eğitimi savunur. Çağdaş eğitimi değil. Sen bana bir imamhatipten dua eden fasulye dışında başka birşey çıktıgında söyle bunları
      ···
    4. 4.
      +2
      Sayın gezgin filozof panpam Türkiyedeki imamhatiplere yapılan yatırımı eleştirmene katılıyorum. Ama bunu direk islamla bağdaşlaştırman çok saçma. Nedenine gelirsek islam ilim çinde de olsa alınız diyen bir peygambere sahip olan ve bilim alanında kendimizi geliştirmemizi söyleyen bir din. Sen ister katıl ister katılma ama bu zamana kadar yetişmiş müslüman bilim adamlarına şı sözlerinle hakaret ediyorsun.
      Özet: islamı bugünkü gibi değil Osmanlı gibi yaşamalıyız. Yavuz, Fatih, Süleyman gibi.
      ···
      1. 1.
        0
        Adam bi entrysinde cevaplamış kek müslümanlık bi ara bilim dili demiş ancak artık değil demiş anlatmış kısaca senin dediğini
        ···
    5. 5.
      0
      Verdim panpa sukunu içimden geçenleri anlatmışsın
      ···
    6. 6.
      0
      Adamsın sonuna kadar haklısın - - pw -
      ···
    7. diğerleri 4
   tümünü göster