/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +153 -65


    Özet: Bir ülkede cinsel rust yasini tamamlamamis kisiyle cinsel iliskiye girerseniz karsi tarafin "rizasi olsa bile" suç islemis olursunuz ve agir ceza mahkemelerinde yargilanilarsiniz.




    --spoiler--
    Edit: Bakin beyler bazi kisiler halen olayi anlamiyor. Eger kisiler evlense dahi hatta cocuk bile yapsa devlet adami tutukluyor ve cok cok agir cezalar veriyor. Kadin gibayetci degil memnun ben kocami seviyorum diyor ama devlet yine ceza veriyor. Ulkede bu yasadan dolayi magdur olan bir cok kisi var. Yasa iki tarafida magdur ediyor. Daha ayrintili bilgi ve ornekler icin surayi okuyabilirsiniz;

    http://blog.milliyet.com.tr/tck-madde-103-magduriyeti/Blog/?BlogNo=449480
    --spoiler--

    Bir ülkede cinsel rust yasini tamamlamamis bir kisiyle "rizasiyla bile" cinsel iliskiye girerseniz cok buyuk suc islersiniz. Ve kiz gibayetci olmasa dahi kamu dava açar tecavuzcu ve istismarci olarak yargilanirsiniz.

    Yani hani hergun medyada gordugunuz "kucuk kiza tecavuz etti, kiz 28 kisinin istismarina ugradi!" gibisinden haberlerde aslinda tecavuz yoktur. Kiz kendi istegiyle ve rizasiyla uckurunun keyfi icin birlikte olmuş fakat bu bir sekilde duyulunca kiz cinsel rust yasini doldurmadigi icin birlikte oldugu erkeklere dava aciliyor ve tecavuzcu olarak yansitiliyor.

    Hani o sizin "tecavuuuuz var!, asaliiim!, keseliiim!, hadim edeliiim!" diye yaygara koparttiginiz olaylar varya aslinda onlarda tecavuz felan yok. Zaten o erkekler cezaevine atiliyor muhtemelen ama kiz yine bos durmaz. Derler ya alismadik gotte don durmaz.




    işte Bazi Ülkelerin Cinsel Rüşt Yaşları:




    Ispanya: 13
    Arjantin: 13
    Arnavutluk: 14
    Almanya: 14
    Hirvatistan: 14
    Italya: 14
    Isvec: 15
    Norvec: 16
    Rusya: 16
    Amerika: 16
    Turkiye: 18
    Somali: 18
    Etiyopya: 18
    Demokratik Kongo Cumhuriyeti: 18
    Misir: 18
    Fas: 18
    Suudi Arabistan: ergenlik ve evlilik şart
    Iran: ergenlik ve evlilik şart
    Libya: ergenlik ve evlilik şart


    Avrupa Ortalamasi: 14


    Asya Ortalamasi: 16


    Afrika Ortalamasi: 18






    Unutmayin; Hiçbir şey göründüğü gibi değildir...


    ···
   tümünü göster