/i/Öneriler

Öneriler alıp verin, yaşantınıza can verin.
  1. 1.
    +61 -4
    üst edit: ilgilenen yok isteyen kişisel sorularını entry olarak girsin yanıtlarım.

    edit 2 : Ben halk diliyle berber, modern dilde kuaför değilim. Ama saç hakkında kendimi bilgili saydığım için bu başlığı açıp sizleri bilgilendirmek istedim. Saç kesimlerinde berberinize sorun çünkü ben genel bilgiler verdim. Ama berberiniz sizin saçınızı gördüğü için daha verimli sonuçlar elde edersiniz.

    edit 3: beyler çok fazla soru birikmiş, soruyu sormadan önce diğer kişilerin sorduğu sorulara da bir bakın, aynı soruyu sormayın. hepsini tek tek yanıtlıyacağım. pm'den yazmanıza gerek yok çok karışıyor yoksa. Saçlarınız da büyük değişim beklemeyin ama en pratik bilgileri vermeye çalıştım.

    edit 4: beyler 4 sayfa sayfa soru cevapladım, illa ki içinde sizin saçınıza benzer sorular vardır. daha fazla soru sormanıza gerek yok. saçı düzleştirmek, sertleştirmek, yumuşatmak için verdiğim önerileri siz de araştırın, sonuçta ben bu işte usta değilim. ama dediğim gibi bu işlere merakım ve nacizane biraz bilgim var. her verdiğim cevap size biraz yardım etmek için olsa da illa ki herkeste işe yarar sonuçlar çıkaracağı anldıbına gelmez. önerdiğim saç stilinizi berberinize sormayı ihmal etmeyin. ilgilendiğiniz için teşekkür ederim. yardım edebilmişsem ne mutlu bana.

    biliyorsunuz ki saç önemli. Yüzünüzden sonra dikkat çeken ikinci olay. Amacı kızlar olan panpalarım için diyorum ki; yüz şekliniz ortalama hatta biraz altında olsa bile saç sizi kurtarır. Ama siz sırf kızlar için yapmayın geniş düşünün kendinize bakın önem verin diye bildiğim kadar öneri vereceğim.

    1- banyo yaptıktan sonra büyük ihtimal saçınız hacim kaybeder. havluyla iki dakika kurutun zamanınız varsa kuruyana kadar devam edin. eğer zamanınız yoksa, dışarı çıkacaksanız veya özel bir gün için hazırlanıyorsanız ıslaklık devam ediyorsa hafif fönleyin. fön saç döker. sakın abartmayın fönü. ilerde çok sıkıntı çekersiniz.

    2- banyodan çıktınız saçınızı kuruttunuz, bir saat sonra hafif elinize su dökün ve saçınızı parmaklarınızın arası ile birlikte elinizle tarayın ama suyu abartmayın. o banyodan çıktıktan sonraki kuruluk gidecektir. şekil alması kolay olur. daha güzel gözükür.

    3- eğer dalgalı saçınız varsa ara makas attırmayı deneyin. berberinize sorun 'ara makas' nasıl olur diye. sonuçta saçınız hakkında bilgim yok, yanlış bilgilendirmiş olmayayım.

    4- saçlarınıza jöle asla sürmeyin. eğer wax sürecekseniz çok abartmayın. önce çok az kutusundan alın, avucunuzun içine sürdükten sonra saçınıza öyle şekil verin.

    5- kırıklarınızı aldırın. eğer imkanınız varsa iki haftada bir berbere kırıklarınızı aldırın, ensenizi toplatın.

    6- belirli bir saç stiliniz olsun. beğendiğiniz kendinize yakışan bir stil olsun daima onu kestirin, sonra sıkılırsanız başka bir stile geçersiniz ama devamlılık önemli saçın alışması lazım. benim önerim yanlarınızı ve arkayı makineyle üstü de makasla kestirin. herkese aynı saç stili olmaz ama deneyin derim.

    7- saç uzatmak genetiksel bir şey. benimki 1 2 ayda çok uzar. eğer tırnaklarınız hemen uzuyorsa, saçınız da hemen uzar.

    8- eğer yumuşak saça sahipseniz büyük ihtimal uğraşmadan öyle rampa saç filan yapamassınız hemen düşer saç. yana yatırmayı deneyin hafif kaldırın inek yalamışa çevirmeyin. (saç yapısına göre değişir.)

    faydalı olduğunu düşünüyorsanız devam ederim.
    ···
   tümünü göster