/i/Tespit

  1. 26.
    +34 -2
    Bu deneyimi yaşayan kişilerin bunu tam olarak anlatamadığını söylemiştik. Bunu en basit haliyle şöyle ifade ediyorlar: Bu evren tamamen bir kişinin gözlemlediği bir ilizyon. O yaşadıkları deneyim de "bu gözlemcinin her şeyin farkına vardığı an".
    Ayrıca hepsi bu deneyimi yaşarken önce öldüklerini sandıklarını belirtiyorlar. Tamamen huzur içinde olduklarını söylüyorlar. Kendilerinden üst bir bilincin olduğunu, ama sonradan o ust bilincin, yani gözlemcinin aslında kendileri olduğunu anlıyorlar. Karışık gelmiş olabilir. Anlamadıysanız tekrar tekrar okuyun çünkü kilit nokta burası.
    ···
    1. 1.
      0
      Hacı evren bir ilizyonsa biz de bir ilizyonuzdur yani biz yaşamıyor muyuz? Bir de dini inancin ne merak ettim.
      ···
      1. 1.
        +7 -10
        biz kendimiziz. senin dünyanda sadece sen varsın, benim dünyamda sadece ben varım. ayrıca dini inançlar"benim kafamda uydurduğum insanların uydurduğu kavramlar"dır. o yuzden herhangi bir inanışa sahip değilim
        ···
      2. 2.
        +8
        Benim dunyamsa neden diğer insanlara istediğimi yapamiyorum neden süper güçlerim yok senin dünya dediğin şey hayal gücü mü yoksa hayal gücü herkesin kendi düşüncesidir ister bir dünyada hayal edebilir kendini isterse baska bir yerde ama bu hayalden öteye gidebilir mi eger ki fiziksel olarak benim dunyamasa neden her istediğimi yapamiyorum(uçmak, görünmez olmak falan)
        ···
      3. 3.
        +4
        çünkü senin dünyanda uçmak, görünmez olmak olmadığı için
        ···
      4. 4.
        +4
        Bunu nereden biliyorsun, veya benim dunyamsa(fizilsel olarak dunyamsa) neden her yerde binalar var ben bina olmasini istemedim ki yada benim dunyamsa (yine fiziksel olarak) ben calismazdim dogaya avladığım hayvanlari, meyveleri yiyip karnimi doyurur ve eglenceme bakardim zaten hayali olarak benim dunyamsa bunun bana bir yarari olmaz en fazla hayal gücümü gelistirir ben hayal ettiğim zaman baska bir dunyada baska insanlar düşündüğüm zaman o dünyada o insanlar mi oluyor bu sorulara cevap vermek zor kardeş
        ···
      5. 5.
        0
        giberlerrrr kardeş veglus panpa helal olsun
        ···
      6. 6.
        0
        Bunu yazan arkadaş demek istemiş ki : Evren bir illüzyondur ancak kime göre illüzyondur ? Evren aynıdır sadece kişinin bakış açısı değişmiştir. Farklı bir bilince ulaşmışlardır. Mesele bir deli ile normal bir insanın bilinci nasıl aynı değilse aynı şekilde yüksek bir bilince ulaşmış kişnin de normal bir insanla bilinci aynı değildir. Ayrıca inanç maddeden önce gelir. Neye inanırsan o olur fakat senin dünyanda uçmak yoksa uçamazsın.

        Mesela doğu da ateşin üstünde yürüyenler orada dans edenler vardır. Bu kişiler bile öyle olduklarına uzun bir süre sonra inanmışlardır. Gerçekten inanırsan her şey olur ama sen ben superman im diyipte uçmaya kalkarsan ya hastahanede ya da başka bir yerde olursun.
        ···
      7. diğerleri 4
   tümünü göster