/i/Devlet

  1. 1.
    +3
    Öncelikle Azerbaycan'da şehit olan tüm kardeşlerimize rahmet diliyorum.
    Son zamanlarda yaşanan olaylardan anlaşılacağı üzere Ortadoğu ile Avrupa arasında tek engel biz kaldık. Şimdi de Azerbaycan üzerinden oyunlar oynanıyor. Bizi aradan çıkarmak için her türlü eylemi gerçekleştiriyorlar. Ermenistan'ın da boynundan tasmasını çıkarıp, saldılar ortalığa… Türkmenistan, Pakistan ve diğer kardeş ülkelerimiz de Azerbaycan'ın yanında olduklarını söylediler. Bu olumsuzlukların yanında fark ediyoruz ki, bu coğrafyada ki Türk devletleri birlik olmanın gereklerini yerine getirmeye hazırlar. Bu sonuçlar göz önünde bulundurulduğunda Kızıl Elma Ülküsü ’nü gerçekleştirmek için zemin kendiliğinden hazırlanıyor. Kızıl Elma Ülküsü'nün birinci aşamasını teşkil eden Türkçü ideoloji ilk olarak Atatürk tarafından hayata geçirilmiştir.
    Kızıl Elma;
    1-Emperyalizmin boyunduruğundan kurtulmuş Türklerin yönettiği güçlü kuvvetli bir Türk Devleti ister.
    2-Bu güçlü devlet önce Anadolu'daki Türk varlığına insanca yaşayacakları bir Ülke yaratır. Eşsiz coğrafyasının verdiği avantajlarla cennet vatanın bütün olanaklarını Ulusun gönençini erkinliğini egemenliğini sağlamak üzere "seferber" eder.
    3-Atatürk bu hedefe varılması için gereken tüm politikaları üretmiştir.
    4-Türkçü Devlet diğer Türk devletleri ile kültürel ekonomik siyasi ilişkilerini ana hedefe yönlenecek şekilde planlar. Genç Türk Devletlerinin kalkınması güçlü birer devlet olarak Dünya Devletleri arasına katılması için %100 Türk sermayesi, %100 Türk teknolojisi ilkesi ile hareket eder.
    5-Yaşadıkları coğrafyalarda söz sahibi tutarlı her yönden çağdaş medeniyeti yakalamış Türk Devletleri Kızıl Elma'nın ikinci safhasına hazır duruma gelmişlerdir.
    Coğrafya bütünlüğü sağlandığında Turan ilan edilecektir. 350 milyon Türk'ün ve bir o kadar da başka uluslardan insanların yaşadığı üzerinde güneşin batmadığı bir ülke Turan Ülkesi yaratılmış olacaktır.
    ···
   tümünü göster