/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +5 -1
    Mart ayıydı tam 1 yıl oldu o teyzeyi hiç unutamadım, rehabilitasyon kliniğinde 3 saat blok dersimiz vardı. Sabahları uyanma problemim olduğu için hep derslere geç kalırdım bu yüzden de aç giderdim. 7 kişiydik 4 erkek 3 kız dersten çıktık yürümeye başladık. Erkekler bir kaldırımda yürüyordu biz diğer kaldırımdaydık 3 kız bir parkın yanından geçerken bir teyze gördüm bir elinde bir iki poşet ve çantası diğer kolunu duvara dayamış destek alıyordu. Yaklaştım bayan neyiniz var? dedim, teyze kelimesinin ne olduğunu bilsem de o an o kadını görünce aklımdan silinmişti. Teyze konuşamıyordu kendini zorlarcasına nefes almaya çalışıyordu tekrar sordum; neyiniz var? koluna girdim sakin olun dedim. Avucunun içinde sıktığı yeşil renkli nefes darlığı ve astım ilacı vardı. Kardeşimde astım hastası krizlerin ne derece önemli olduğunu ondan biliyordum. Avucundan ilacı aldım. Lütfen ağzınızı açar mısınız? Ağzından tek kelime çıktı zar zor.
    -Boş elimdeki tüpü var gücümle salladım belki bir nebze ya çıktı ya çıkmadı. Bu arada bizim grubun diğer üyeleri geldi gelmediğimizi fark edince yoldan geri dönmüşler. Çocuklar kollarına girdi bir banka oturduk. Biri çantasından su içirdi.

    -Teyze dedim neden ilacın boş bahar ayları dikkat etmen lazım, Kızım eczaneden çıkmıştım seninle karşılaştığımız da bu ilacın tutarı 28g ama benim yanımda 22g vardı. Vermediler ilacı. Teyze kağıdını ver dedim. (Reçete kelimesini bilmiyorum) Dedi benim sigortam yok normal alıyorum düzenli kullanıyorum dedi. O bölgede eczane göremedim.

    - Alın bu parayı lütfen dedim bir taksi çağırdım teyzeye, gözündeki yaşları hala anımsıyorum. Taksinin kapısını açarken bana şu cümleleri söyledi;

    -Müslüman olduğunuzu anladım, sizden önce yanımdan geçenler kendi milletim ve dinim dendi. Tanrı hep sizinle olsun kızım dedi. Boynundan ahşap haç kolyesini çıkardı uzattı bana bu beni hep korudu ben buna inandım şimdi seni korusun dedi. Ne diyeceğimi bilemedim elimi uzattım almak için gözümden bir yaş süzüldü. O kolye bana hep insan olmanın ırkı ve dini olmadığını hatırlattı.
    Ben merukur, ego kasmak değil niyetim. Cennete bütün müslümanlar girecekse şayet ben öyle insanlar tanıdım ki benim gibilerden daha çok hakediyorlar cenneti.
    ···
   tümünü göster