/i/Soruları Alayım

  1. 151.
    +2 -1
    dıiğer sorulara verdiğin cevaplara bakına çok sığ cevaplar olduğunu görüyorum. Hiç doktora yapmış birisi mantığında cevaplar vermemişsin, buda eğitim sistemimizin senin gibi gerizekalıları bi gibim yapma çabasından kaynaklanıyor. peki sana bi soru sorayım ama ergen gibicevaplar verme gerçekten iyi bi argüman sun ki ikna olalım.
    öncelikle ; dünyanın var olması için onlarca belkide yüzlerce olayın bir arada ve kusursuz meydana gelmesi gerekiyor ki evrende canlı bi nesil bulunsun. temel olaylardan biriside zayıf nükleer kuvetidir. Bunu bildiğini var sayıyorum. Bilmiyosan cevap vermene gerek yok, bi gibten çaktığın yok demektir. Neyse, zayıf nükleer gücün kuvvetinde on üzeri yüzde bir değişiklik olsa şuanda yer yüzünde bir tane canlı olmayacağını bilmeyen yok. Aynı şey yerçekimi kuvveti içinde geçerli ve sana örnek veremeyeceğim bir ton daha olay . o kadar olayın kusursuz bi şekilde raslantısal olarak denk geldiğini düşünmek , benim Allah a inanmamdan , gökten koç inmesinden , 1400 yıl öncesinde peygambere vahiy gelmesinden onun bize doğru yolu göstermesinden falan felan bunlardan daha imkansız aq .Eğer Allah ın varlığı imkansızzsa senin varsayımın 1000* imkansız. Asıl kendine yaptığın kötülük ise , burdaki saçmalayan bi kaç liseliye "laf soktum fak yeaa, anan" gibi hareketler yapman. Çevrendeki kimse seni giblemeyince burada ego tatmini yapıp enerji çalmaya ve kendini bilgili göstermeye çalışmışsın .Bu açık ve net.. bu sözlükte zeki olan müslümanlar seni gibine takmamış .Ama keşke baban taksaymış.
    ···
    1. 1.
      -2
      nükleer güç sana girsin ;)) şaka şaka ergence cevap vermicez dimi? şimdi şöyle o dediğin 10 üzeri bilmem kaç kere falan filan çok küçük bir ihtimal bu doğru ama evrende her an dünya gibi sonsuz tane gezegen oluşma ihtimali olduğundan o değerin hiçbir önemi yok. tam şu an başka bir yerde bizim gezegenin tıpatıp aynısı olabilir, orada insandan tamamen alakasız mesela taşla toprakla beslenen yaratıklar olabilir. yada gözleri kulakları olmayabilir, belki solucan gibidirler, belki virüs gibidirler yarı canlılardır, belki o gezengende canlı bile yoktur. Bu şekilde sonsuz tane gezegen var yani bu dünyanın hiçbir özelliği yok, insanın kibirinden başka..
      ···
    2. 2.
      +1
      tamam dünyanın hiçbir özlliği yok , senin dediğin olsun. fakat dünyadan başka bi yerde yaşayan bi canlı olduğunu ben bilmiyorum. Diyelim ki oldu , burda 20 ışık yılı uzzaklığında yaşayan 2 ayaklı aslanlar , 2 metre boyunda karıncalar var diyelim.E iyide bu yine bir yaratıcının olmadığını doğru kılar mı ? ayrıca kuran da başka gezegen lerde yaşayan varlıkların olduğunu dair ayetler mevcut. Yanlış anlama "yerçekimi yok , gök itimi var " diyen varlıklar mevcut islam dünyasında .Bu örnekler yüzünden islamı yanlış tanımış gibisin. Allah inancı, görmediğine inanmak, bilmediğine güvenmek, hissetmediğini hissetmektir.Bir bilim adamıda bugüne kadar Allahın yokluğunu kanıtlayamamıştır.Bu olay sösuza kadar gidicek gibi (dinci ,ateist tartışması)ndan bahsediyorum
      ···
   tümünü göster