/i/Tespit

  1. 1.
    +162 -31
    Ust edit : Mezhebinizin genis olmasi beni baglamiyor acikcasi ama sinirlendigim nokta opusenleri ahlaksiz huur cocugu damgasi vurmus gibi yorum yapmaniz bunun daha da ilerleyecegini ve bundan rahatsiz olan insanlarin da pek tabi uyarabilecegi. Cunku burasi amerika degil ulkemiz ne kadar gelisse de bu degerleri yasayan insanlar var bu yuzden toplum icine yansitmaniza gerek yok. Istediginizle de gibisebilirsiniz. Ama herkes istedigini yapar toplumda seni baglamaz derseniz ananizi giberim. Toplumu olusturan bireylerdir ve bende birey oldugum icin toplumdaki her olay otomatikman herkese yansir. Sosyoloji dersi verdirtmeyin giberim ananizi.

    Öncelikle yazdıklarımı iyi okuyun bu yazıyı yazma sebebim de ekşici entel huur çocuklarının şu başlığıdır.

    https://eksisozluk.com/op...anmasi--5081408?a=popular

    Olayla ilgili bir tespit sunmicam size yorumları okuyun 2 sayfa baktım ben her sayfayı inceleyecek değilim dıbına koyim. Yazılanlar başka yere baksaymış , ensar vakfına giydirmeler falan filan.

    Öpüşen çiftte neden suç olmuyor abicim insanlar özgür tabiki ama ben çıplak dolaşmıyorum sokakta çıplak gezsem başka yöne bakın yhaaa desem bakkal rüstem abi benim ebemi giber.

    Ebemi gibmesinin nedeni bu zamana gelmiş ahlaki tabularımız ve kurallarımız. Belirli kültürü olan bir toplumuz. Eğer bunları yok saymaya başlarsak burada bir sıkıntı var. Sorun var. Ben kimse öpüşmesin demiyorum ama bunu toplumun gözüne sokmalarının anlamı yok. Orada aile var burda diyip saldıran adamları da savunmuyorum yanlış anlaşılma olmasın.

    Eğer 1950'lerdeki Türkiye'de böyle öpüşmeler falan olsaydı ne olurdu toplumda biliyor musunuz o çifti rüstem abiler giberdi. 1950'lerden bu yana da gelişmiş bir insan mı olduk hayır gelişen şey sadece teknoloji. Televizyon medyası , sosyal medya vs. bize empoze edilen şeyleri alıyoruz. Cinselliğin normalleştirilmesi de buna dahil. Yani eskiden yaşattığımız herşey şimdi yok oluyor. Bayramlarımız da yok oluyor gördüğünüz gibi konu sadece öpüşme değil daha derin olaylar.

    Son yıllardaki dizilerin , filmlerin bize aşkı pompalamasının bir nedeni var , ferre sektörünün ilerlemesinin nedeni var , playboy dergisinin 60'larda çıkmasının sebebi var. o ferre endüstrisi başlığını da okudum amk :d

    Kültürü yozlaştırmayın. Kadına vurana da her türlü yanlış olayda tepki gösterin. O ekşici huur çocukları gibi 'ama bu olaylara birşey denmiyor' moduna girmeyin. Bir yanlış bir yanlışı doğru yapmaz.

    Modernleşiyoruz diye hazlarımızın kölesi olmanın anlamı yok. Hadi eyvallah.

    Edit : Olayi sadece opusmeye indirgeyip savunmaya gecen cift iqluler uzaklassin
    ···
   tümünü göster