/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    +4 -1
    1- kader kavramı bambaşkadır bunu anlamak çok zordur. kısaca özet geçeyim. senin tercihlerin ve Allah'ın izin verdiği kadardır. senin yapacakların yazıyor kaderde sena yaptırılacaklar değil.
    2- fiziğe göre zaman kavrdıbının olmadığı bir yerde bir şey ya hep vardır yada hiç yoktur. yani zaman kavramından muaf olan bir yerde bir şeyin başlangıcı veya sonu olamaz yani Allah'ın hep var olması gerekir çünkü o zamandan muaf
    3- diyemez herkes zorluk çekiyor.. bende mesela bebekken ölmek isterdim ama benim sınavım bu kadere inanmaktan gelir buda.
    4- onun sebebini oturup açıp araştırmak gerekir. hangi durumlarda neden niye diye
    5- o da Allah ile kul arasındadır bunları sorgulama evlat.. yani fazla kurcalama qumqii
    ···
    1. 1.
      0
      3. ve 4. maddeye eklemek isterim, şöyle ki:
      3-) Allah Kuran'da kendinden bahsederken "mutlak" adalet ve ilim sahibi diye bahsediyor. Bu da şu demek O öbür dünyada öyle bir adalet sağlayacak ki hiçkimse ya aslında ben bunu haketmiyordum diyemeyecek.
      4-) Kuran (Savunma savaşı dışında) herhangi bir insanın her ne şekilde olursa olsun öldürülmesine karşı çıkıyor. Hatta "Kim bir insanı öldürürse tüm insanlığı öldürmüş gibidir" Maide-32.
      Ayriyetten "Dinde zorlama yoktur, hak ile batıl birbirinden ayrılmıştır" Bakara-256. Burdan anlaşılacağı gibi islam dini hiçbir şekilde insanları müslüman olmaları konusunda zorlamıyor.
      ···
   tümünü göster