/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +7 -1


    AKP Logosunun Anlamı



    AK Parti’nin ambleminde ampulün anlamı şöyle anlatılıyor: “Ampul; ışığı, aydınlığı, şeffaf yönetimi ifade eder. Yanma, hareketi ve gayreti, etrafındaki yedi ışık hüzmesi, Türkiye’nin yedi bölgesini temsil eder.” Partinin logoda kullandığı sarı rengin, ışık ve umutla birlikte canlılığı, tevazuyu, bilgiyi ve bilgeliği simgelediği belirtiliyor. Siyah; güç, otorite ve bağlılık; mavi ise sakinlik ve güven işareti olarak görülüyor.





    CHP Logosunun Anlamı



    CHP’nin “altı ok”u, Cumhuriyet Halk Fırkasından doğan ve bugün Cumhuriyet Halk Partisi’yle özdeşleşen altı ana kavramı temsil ediyor. Bunlar; Cumhuriyetçilik, Milliyetçilik, Halkçılık, Devletçilik, Laiklik ve Devrimcilik. “Milletin yükselişi için fırkanın ruhunda kaynayan hızın ve ileriliğin gösterilmesi fikri fırka işareti olarak okların kabul edilmesinde esas olmuştur. Oklar, Türk oklarının stilize edilmesiyle oluşturulmuştur” denilen tarifte, oklardan en uzununun Türk okunun orantılı olarak stilize edilmiş şekli olduğu hatırlatılarak, arka ucunda yaya takıldığını simgeleyen bir üçgenle kesildiğine dikkat çekiliyor.





    MHP Logosunun Anlamı



    ilham kaynaklarını Orhun kitabelerine kadar uzanan Türk milliyetçiliğinden aldığını vurgulayan MHP’nin logosu da tarihi anlamlar taşıyor. Kırmızı zemin üzerine beyaz üç hilalden oluşan MHP logosunun, Osmanlı imparatorluğunu ve üç kıtada hüküm sürmesini sembolize ettiği vurgulanıyor.




    Eklemeye devam edicem
    ···
   tümünü göster