/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 1.
    +197 -167
    Beyler eksileyecek ırkçı binler eksisini basıp çıksın ben normal insanlara yazdım bunu.
    Öncelikle şunu söyliyim. Allaha hamd olsun Müslüman bir Türküm. Irkçıların bazı saçma düşüncelerini ele alacam.
    -'En üstün ırk Türk ırkı', 'Türkün Türkten başka dostu yoktur' vs. söylemi: Kim ne derse desin bu yanlıştır. Öncelikle islam dini bize kavmiyetçilik yapmayın diye emretti. Bu din üstünlük takvadadır diyor. Veda hutbesinde Arabın Araba, beyaz tenlinin siyah tenliye üstünlüğü yoktur diyor islam Peygamberi. Bir Müslüman eğer kendinden eminse bu düşünceden vazgeçer. Çanakkaleyi hiç gezip görmemiş, mezar taşlarına bakmamış biri Çanakkalede sadece Türklerin savaştığını zırvalar durur. (Sözlükte günlerce paylaşılan Çanakkale Savaşında verilen oranlar, istatiklerin hepsi yalandır. Ayrıca sadece Çanakkalede mi savaştık?) Çanakkaleden Hakkariye, Batumdan Kudüse kadar hiç bilmediği topraklara gelip şehit düşen insanları görmeyip sadece Türkler vardı demek gaflettir. H.nihal atsız gibi kafatasçıları okuyup Boşnaklara bile düşman olursunuz ve yeni bir Srebrenitsaya kapı açarsınız. Sudanlı Zenci Musayı tanımayıp, bütün afrikalılara 3. sınıf insan muamelesi yaparsınız. Irakta hergün ölen insanlar için 'oh olsun saddama git demeselerdi' dersiniz. Suriyede misket-varil bombalarıyla ölenlere 'oh olsun devlete karşı gelmeselerdi' dersiniz. Irkçılık gerizekalı bir ideolojidir. Son söz ve tek sorum: Binlerce yıldır Türksünde neden son yüzyıldır Türkçüsün hiç düşündün mü be güzel kardeşim? Not: kendi fikirlerim bunlar. insanca tartışadabiliriz. kimse gelip sövmeyi veya hönkürmeye çalışmasın. edit: atsızın Yunus Emre'yi bile anti-ırkçı sözünden dolayı sapık gördüğü makaleyi okumamış kişiler ya ateist Türktür yada cahildir. son olarak: "Gaye Türklükse Türk Müslüman olduktan sonra Türktür"
    Edit 2: keşke yazsaydım diye pişman olduğum yazamadığım şeyleride ekliyeyimde gideyim.
    -Terör sadece Kürtlerden gelmiyor beyler. Bu ülkeye Aydın Doğan gibi vergi kaçakçısı, Can Dündar gibi terörist destekçisi, 1108 akademisyen gibi terör savunucusu olan Türk görünümlüler dağda zütünü taşla silen teröristten daha çok zarar veriyor. Hdp'nin içinde Kürtçe bilmeyen Kürt olmayan onlarca kişi var. Hepside Türk görünümlü.
    -istiklal Savaşı bu ülkede önce doğuda başladı. Karabekir Paşa anılarında Müslüman Kürtlerle nasıl doğuyu temizlediklerini kitaplarında anlatır. Kimse internette kaynaksız bilgileri getirip 'bunlar doğudan gelen asker oranları' diye s.kik sonik alıntıları atmasın. Sadece Çanakkalede savaşmadı bu insanlar onlarca cephede eridik biz.
    -Sudanlı Zenci Musanın 1.dünya savaşı ve istiklal harbimize olan faydalarını girin araştırın. Arabistan çöllerinde sadece isyan olmadı. Kuşçubaşı Eşrefin kimlerle isyanı bastırdığına gidin bakın.
    -Ankarada patlama olduğunda kimse bizi umursamazken kardeş ülke Bosnanın yanımızda olduğunu hatırlattığını unutmayın.
    -Arap seviciliği falan diye tatava yapmayın. Ben birlik olmaya gönül vermiş her şuurlu Müslümanı kardeş olarak görürüm.
    -Esad bininin zulmünden kaçan çocuk yaşlı kadın suriyeliler gelsin ama konteynerlardan çıkmasın. Erkeklerde savaşsın. Buna kesinlikle itirazım yok. Suriyeliler konusu bu yolla hallolur sadece. Diyeceklerim bu kadar beyler. Allaha emanet olun
    ···
   tümünü göster