/i/Kitap

Kitap sever dostlarımızın buluştuğu alt incidir
Okuma ihtiyacı barut gibidir bir kere tutuşunca artık sönmez
Victor Hugo.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    -1
    Okuduğumuz kitapları yazalım istedim. Hafiften bahsederseniz (özet gibisinden) okuyalım.

    Aşk başka yerde-Elif Usman
    -Umut'un ulaşılamaz olan Eda'ya olan aşkı. Bu aşk Umut'un omuzlarına çok ağır gelecek. Bu ağırlık beraberinde ölümden keskin acıları da getirecek elbetteki. Öyle ki gözlerinizin dolacağı bir kitap.

    Değirmen-Poyraz Ülger
    -Baş karakterlerimiz olan Menevşe ve Durul'un çocukluklarından başlayan bu birlikteliğin mutlu sona çok geç ulaşan bir sevdaya dönüşmesi. Hayat onları çok uzun zamanlar ayıracak, hatalar yaptıracak, araya başka kişileri sokacak ama en sonunda kavuşturacak.

    Mine-Işık Gürer
    istanbul'dan gelecek olan misafirlerin Mine'nin hayatını nasıl değiştirdiğinin hikayesi. Bir büyüyle elleri kolları bağlanan Ali. Mine'ye aşık olan ve aynı zamanda Mine'ye de büyü yapan Hafız Efendi. Oğluna istemeyi düşündüğü bu gencecik kıza da aşık olan aslında. Ama işler istanbul'da karışacak. Kader Süleyman ile Mine'yi gönüllerinde kavuşturacak en sonunda.

    Şimdi benimsin-Güneş Demirel
    Bir töre... Abisinin suçunu çekmek zorunda bırakılan bir üniversite öğrencisi olan Elif... Beril Elif'in abisiyle tanışır ve evlenir, Diyarbakır'da bir aşiret ağasıyla sözlüyken... Kader tecavüzcüsüyle buluşturacak Elif'i. Çünkü ortada bir bebek var,bir tecavüz bebeği... Törelerin ne kadar acımasız olduğunu ve aynı zamanda ne yaşanırsa yaşansın aşkın var olduğunu göreceğiniz kitaplardan...

    Senden önce ben-Jojo Moyes
    Hayatı rengarenk gören yaşam dolu olan Lou. O kazadan önce genç ve karizmatik bir yaşam süren Will... Hiçbir şeyden en ufak keyif almayan Will ile Lou'nun yaşamları kesişse ne olur? Lou Will'i ötanazi kararından vazgeçirmeye çalışır. Bir an olsun hayattan zevk alması için uğraşacaktır.

    5. Kurban-Jane Casey
    Seni Yanarken izlemek isteyen Bir Seri Katil Var... Medya ona Ateşçi diyor. Acımasız katil Londra'nın tenha köşelerinde kurbanlarını öldüresiye dövdükten sonra vücutlarını ateşe veriyor. Dört kadın öldü. Ve şimdi beşinci kurban bulundu... Maeve Kerrigan hırslı bir dedektif ve cinayet masasında isim yapmaya kararlı. Çalışma arkadaşları onun duygusal yönünü zayıflık olarak kabul ediyorlar. Maeve'in son kurban Rebecca hakkında onun acı içindeki ailesi ve dostlarından öğrendikleri arttıkça katili bularak adalete teslim etme azmi de o kadar artıyor. Ama bütün kanıtların yanarak küllere karıştığı olaylarda kimsenin görmediği bir katil nasıl yakalanır? (Direkt kitap tanıtımıdır.)

    Pembe ve Yusuf-Canan Tan
    Ne benim sözüm geçer bu iklimde Ne de senin Böyle gelmiş böyle gider Son söz TÖRE'nin!
    Birbirlerine delicesine düşkün iki kardeşin,
    Pembe ile Yusuf'un sızılı ve çarpıcı öyküsü.
    Ezenler ve ezilenlerin amansız savaşımı.
    Üzerinde yaşadığımız coğrafyanın değişmez kaderi...
    Törenin kara gölgesi renklerin üzerine çökerken, içlerinde en gariban gördüğü "pembe"ye vermişti önceliği. Soluğu kesildi "pembe"nin, beti benzi attı. Güzelim rengini yitiriverdi. Varlığını sürdürmekle yok olmak arasındaki ince çizgide asılı kaldı. Tıpkı yaşamın içindeki gerçek PEMBE'ler gibi... (Direkt kitap tanıtımıdır.)

    NOT: Aklıma geldikçe ekleyeceğim.
    ···
   tümünü göster