/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -2
    Her geçen gün toplumdaki cahiller ateizmin ne olduğu konusunda kandırılıyor ve nefret ettiriliyor bunun farkındayız. Kapitalizmin tek eline aldığı dinin televizyondaki baş figürleri çıkıp ateistlere şeytana tapar onlar falan diyebiliyor. Ondan yazma gereği duydum.
    Şimdi en başta ateist tanrı kesinlikle yoktur diyen insan değildir.
    Ateist kişi semavi dinler de dahil olmak üzere, bilinen dinler tarafından anlatılan bütün tanrı figürlerini reddeder.
    Örneğin Zeus'u doğada Centaur'lar Medusalar falan olmadığından reddeder. Allahı zina yapana 100 kırbaç vurun diyip, suçluluk pgibolojisinden adalet sisteminden ve ileri cezalandırma yapısından kendini mükemmel öngördüğü halde haberdar olmamasından dolayı reddeder falan filan. Yani kısacası dinlerin anlattığı tanrıları uydurma ve yalan bulur. Dolayısıyla bir dinin ibadetini, inanç sistemini, tarihi dayanağı olmayan hikayelerini de reddeder.Bu yüzden şeytana tapmaları mantıklı değildir çünkü hali hazırda şeytan bir çok dinde var olan kötülük putudur ki en başta ona da inanmadığından, inanmadığı şeye tapamaz.
    iyi o zaman birader de tanrıya inanmayan adammış işte diyeceksiniz, değil.Zeus'a Allah'a Yehova'ya,Tengri'ye inanmıyo diye ,tanrı yoktur diyen adam değildir ateist. Bunlara inanmıyor olması bir yerlerde bir tanrının var olmadığını kesinlikle göstermez.
    Yani evet bir yerlerde bir tanrı gayet olabilir. Peki ateistler neden tanrı yok der.
    Bunun sebebi bilimsel algoritmik düşünce sisteminde varlığına kanıt olmayan şeyler yok kabul edilmesidir.Örnek verirsem, cinlerin varlığına hiç bir kanıt yokken bir bireyin 'ay ben inanıyorum' demesi cinleri var yapmaz. Ateistlerin reddettikleri dışında bir tanrıya hiç bir kanıt yokken bazı insanların onlara inanıyor olması aynı zamanda öyle bir tanrıyı da var yapmaz.Ama bir gün böyle bir kanıt ortaya çıkarsa ateistler için bu ortaya çıkan bilimsel kanıt eşliğinde tanrı var olabilir.
    Yani en basit şekilde ateist kişisi, varlığına bir kanıt olmayan bir tanrıyı,bir kanıt ortaya çıkana dek reddeder.
    Peki neden ateistler müslümanlardan veya herhangi bir dine mensup kişilerden pek farklı değildir ?
    Şu an modern dünyada inanılan toplamda 3500 den çok tanrı figürü var, yani 7 milyar insan tam şu anda 3500 farklı tanrıya inanıyor dünya üzerinde.Bir müslüman bu yaklaşık 3500 tanrıdan 3499'unu rahatlıkla reddediyor, kesinlikle var olamaz ve var olduğunu düşünmesini bile komik buluyor ve hatta onun için başka bir tanrının var olduğunu düşünmek bile şirk olacağından tek tanrının kendisininki olduğundan yüzde yüz emin olmalı.Bir ateistte bu 3499'uyla beraber Allah'a da inanmıyor sadece. Yani aslında ateistler ve müslümanlar 3500 de 1 farklılık gösteriyor.
    Bir müslümana Zeus'a inanıyor musun diye sorarsan sana gülerek 'olur mu öyle şey uahauhau' der. Aynısını bir ateist Allah içinde dediğinde belirli coğrafyalarda kafası bile kesilebilir ama. Müslümanlar ateistlere Allahın olmadığını kanıtla o zaman diye sorabiliyor fakat bir ateist müslümana Tengrinin olmadığını kanıtla dediğinde 'ahuahaha tengri mi kaldı yaaa yok öyle bişi aheha' diyebiliyor.
    Yani ikiyüzlülük var ortada biraz, ateistlerden korkmayın onlar sizden farklı insanlar değil, ateistler kimseyi yakmaz öldürmez inanıyor diye hor görmez ve kafa kesmez.
    Azcık aydınlatıcı bu yüksek seviye girdi ardından seviyeyi düşürmek için;
    meme popo pipi kuku daşşak yannan gibmek
    özet:ateistler iyi çocuklar
    ···
   tümünü göster