/i/Tespit

  1. 51.
    0
    Bir arkadaş yazmış. Ortada bir gemi meselesi var. Bilgilerde mevzu kanuni döneminde olmuş deniyor. Kanuni döneminde deniz kuvvetlerine önemli yatırım yapıldığı biliniyor. Ama o atılımlara rağmen o dönemin gözde merkezlerinden hindistana bile gemiyle çok zor ulaşıldığı ve tam başarı sağlanmadığı bilinir. Bu yüzden mantıken istanbuldan çıkan bir gemimizin helede karayipleri aşarak o adala varması pek mantıklı değil. Karayip çevresi dünyanın en zor suları olarak bahsedilir.

    Ama tabi bu yazılanlar doğruda olabilir. Yada daha mantıklı açıklaması türk isminin bizimle alakalı olması fakat ismin bizim denizcilerimiz adayı keşfettiği için değilde başka bir sebepten verildiği olabilir. Mesela uyduruyorum orda yaşayan türkler olabilir.

    Bunları yazmada ki amacım kesinlikle dediğin yalan, prim için yapıyorsun demiyorum. Adaların adını daha önce duymuştum ama tesadüf olduğunu düşündüğüm için araştırmamıştım. O yüzden ilgimi çekti, şu an mobilim bilgisayara geçince araştıracam.

    Ama benim asıl canımı sıkan mesela bu adaların sahibinin ingiltere kraliçesi olması. Kimse buna dikkat etmemiş. Size tavsiyem girin vikipediye 2. Elizabeth yazın ve alttaki başlıkları özellikle okuyun ne dediğimi anlayacaksınız.
    ···
    1. 1.
      0
      birleşik krallığa bağlı olduğunu söylemiştim panpa.
      ···
      1. 1.
        0
        Entry giren diğer kişilerden bahsediyorum.
        ···
   tümünü göster