/i/Osmanlı

Devlet-i Âliyye-i Osmanniye.
(Osmanlı İmparatorluğu)
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5
    1699 Karlofça Antlaşması itibariyle Osmanlı sınırları içinde yer alan Balkan ülkelerinin bugünkü toplam nüfusu: "80 milyon" Kafkasya ve Kırım'ın bugünkü nüfusu ise "30 Milyon"dur.

    Ortadoğu'daki, Osmanlı'dan ayrılmış Arap ülkelerinin toplam nüfusu: "150 milyon" Kuzey Afrika ülkelerinin toplam nüfusu: "130 Milyon"dur.

    Bugünkü ölçülerle toplamda 300 Milyona varan bu rakama bakarak, Türklerin bundan 300 yıl kadar önce kendi nüfuslarının 5 katı büyüklüğünde bir nüfusu yönetmeye çalıştıkları söylenebilir.

    Yani o günkü rakamlarla 7-8 Milyon Anadolu'da ki Türk nüfus , 35 milyonluk bir imparatorluğu, iki yüzyıl boyunca ayakta tutmaya çalışmıştır.

    Üstelik Osmanlı sarayı, Anadolu'nun devletine sadık Türk evlatlarını, ciddi bir gelecek kaygısı duymaksızın, ne yazık ki "hor" kullanmıştır.

    Atatürk de bu konuya büyük bir ısrarla dikkat çekmiş ve "son 45 sene içinde sadece Yemen isyanlarında mahvolan askerlerimiz ve dönmeyen evlâtlarımızın sayısını 1,5 milyon olarak vermiştir. ("Atatürk'ün Söylev ve Demeçleri" C.II, s. 121)

    Bu sayının bugünkü karşılığı "7,5 milyon"dur.

    Demek ki : "Osmanlı Devleti'nin dağılıp yıkılmasının en önemli nedeni, Türk nüfusunun azlığıdır !" tezi yanlış bir iddia değildir.
    Yani ümmetçilik bi gibime yaradığı yok beyler siz ve ırkınız güçlü olursanız her şeyi yapabilirsiniz. Bir şeyler yapmak için gibtiğimin din kardeşlerine ihtiyacımız yok.
    ···
   tümünü göster