/i/Felsefe

filozofiya'ya inananların kafalarını açtıkları uhrevi altincidir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +1
    iyilik masturbasyonu: Çoğunlukla sosyal medyada, ara ara gerçek hayatta karşılaşılan, iyi eylem örneğinin geri kalan milyonlara güzel hissettirdiği tatminlik duygusu.

    Hayat oysa ne kadar güzel değil mi? Dondurma almak için harcayacağı bir lirayı evsize veren bir kaç çocuk, yaşlı bir bireyi karşıdan karşıya geçiren bir genç, yemeğini muhtaç bir dedeyle paylaşan ayşe teyze, kötü durumdaki bir köpeğin bakımını yapan bir idealist, afrika da çocuklara su veren sarışın kadın... Umut hala bitmedi, ne kadarda iyi olabiliyoruz bazen ve her zaman olabiliriz. Azar azar da olsa bir gün kollektif bilinç olarak bunu yakalayabiliriz. Önce aileye saygı duyan, sonra memleket sevdalısı, bir adım sonra koyu bir vatansever, tüm dünyayı bir gören bir humanist ve tüm canlılara saygı duyan bir ruhçu olmaya doğru adım adım gitmiyor muyuz?

    Sizde eğer böyle düşünenlerdenseniz katılın bana dostlarım, el ele verip sevgi ile çıkalım mutluluğa ve kıralım şeytanın tüm zincirlerini, bozalım tüm kötü planları, dünyayı avcumuzun içine alıp onu aşk ile okşayalım.

    Taki işlerin iç yüzünün aslında hiç böyle olmadığını, sıradakilerin bizler olacağını sahip olduğumuz yüzlerce yüzle içimizde yüzleşerek anlayana dek...
    ···
   tümünü göster