/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +1 -1
    Beyler bazilariniz mağara diyebilir ama konu ciddi.Amk adama sadece kucuk bi odada bircok ulkenin milyon dolarlik arge calismasi yaptigi projeyi yapmayi basariyor ama bizim devlet faydali gormuyor aq.destek cikin panpalar twitterda yardin change.org da imza toplayalim bu adam gundem olsun tekrardan. bize lazim amk.

    Destek bulmayan çılgın proje rafa kalktı

    Süleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) geliştirilen ve savaş uçaklarının füze kullanılmadan düşürülmesini hedefleyen çılgın proje, destek bulamayınca rafa kalktı.
    üleyman Demirel Üniversitesi’nde (SDÜ) geliştirilen ve savaş uçaklarının füze kullanılmadan düşürülmesini hedefleyen çılgın proje, destek bulamayınca rafa kalktı.

    SDÜ Öğretim Üyesi Prof. Dr. Lütfi Öksüz ve ekibi, laboratuvar ortamında yüksek enerjiyi kablosuz olarak transfer edip uzaktaki elektronik devrelerin harekete geçirilmesini sağladı. Proje ile savaş uçaklarının füze kullanmadan düşürülmesi hedefleniyordu. Ancak proje ilgi görmeyince rafa kaldırıldı.

    iLGi GÖRMEDi

    ABD’de bulunan, Rusya ve Çin gibi ülkelerin de üzerinde çalışma yaptığı sistem, SDÜ’de tamamen yerli imkanlarla oluşturuldu. Projedeki amaçlarının, yüksek enerjiyi kablosuz olarak transfer edip uzaktaki elektronik devreleri yakmak olduğunu belirten Prof. Dr. Lütfi Öksüz, "Biz bunu laboratuvar ortamında başardık. Asıl amacımız ülkemizde savunma sanayinde kullanılacak bir proje geliştirmekti. Fakat devletimiz ilgi göstermedi. Sebeplerini bilmiyoruz. Taşralı olmak ya da güvenmiyor olmak olabilir. Savunma sanayinden yetkililer geldi. Gördüler ancak destek vermediler. Bu nedenle projeyi rafa kaldırdık” dedi.

    Twitter tag. #lutfioksuzesahipcikalim
    ···
   tümünü göster