/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +5 -2
    Avustralya'da yaşayan bir çocuk, yaptığı komik bir şaka sayesinde birkaç gün içerisinde tüm dünyada tanınır hale geldi.12 yaşındaki Orley Fenelon isimli Avustralyalı çocuk, arkadaşlarını güldürmek için Avustralya'nın Wikipedia sayfasına girdi ve toplamda 29 başbakan görmüş olan ülkeye, 30. başbakan olarak kendi ismini ekledi. Arkadaşlarına bu değişikliği göstermesinin ardından sayfada yaptığı değişikliği düzeltmeyen Orley, kimsenin sayfayı kontrol etmemesiyle birlikte yaklaşık 2 gün boyunca başbakan olarak kaldı. Tabii ki bu durum başkaları tarafından da fark edildi.

    Orley'in başbakan olduğunu fark eden kişiler, 12 yaşındaki bir çocuğun başbakan olmasını komik bulmuş ve bu durumu basınla paylaşmış. Basınla paylaşılan olay Huffington Post'a kadar gitmiş ve çok kısa bir süre içerisinde milyonlarla kişiye yayılmış. Olayın duyulmasıyla birlikte liste düzeltilmiş ancak bu süreye kadar Orley tam 2 gün başbakan olarak listede bulunmuş. Hatta ismine özel bir Wikipedia sayfası bile açılmıştı.

    Bu mükemmel şakanın ardından Mashable'ın Avustralya ekibiyle röportaj yapan Orley, olayı şu sözlerle özetledi: "Arkadaşlarıma bir şaka yapmak istiyordum ve fikirlerim bitmek üzereydi. Ben de böyle birşeyin komik olabileceğini düşünerek yaptım. Ben ve birkaç arkadaşım sayfayı değiştirdik ancak bu şakanın buraya kadar ilerleyebileceğini tahmin etmiyorduk. Şakayı yaparken saçma bir internet şakası olduğunu düşünüyordum sadece. En fazla birkaç Twitter takipçisi veya birkaç Instagram beğenisi alabileceğimi düşünüyordum, olayın bu kadar büyümesini hiç beklemiyorduk."


    kaynak:webtekno


    özet:eleman kendini Wikipedia da başbakan yapmış.
    ···
   tümünü göster