/i/Haberler

İnciden al haberi
  1. 1.
    +56 -29
    Eğer bir ülkede adalet devlet tarafından uygulanamıyorsa halk kendi adaletini uygular
    ···
    1. 1.
      +12 -8
      Az öteye gibtirin gidin. Ülkede idam olsa sence daha mı iyi olacak dıbına koduğum malı konuşturacaksınız illa beni, idam getirilse ne olacak söylüyorum.
      1- Yanlışlıkla bile olsa katil tecavüzcü (Belkide suç atıldı üstüne bırakıldı suç.) hiç yoktan yere bir insan idam edilecek.
      2- Şu ülkede adam gibi adamlar çeşitli suçlamalarla idama sürülecek ülkece koyunlaştırılacaksınız.
      3- Ülke zaten geriye gidecek dahada sonucunda büyük ihtimal devlete darbe yapılır.
      Daha bin tane madde sıralardımda buraya sizin okuma kapasiteniz yetmez. Bilmediğiniz işlere karışmayın ülke zaten taka batmış durumda kalan sağlam şerefli insanlarımızı kaybetmeyelim.
      ···
      1. 1.
        +3 -1
        Filozof kardeşim saçmalama bir kere her tecavüz eden idam edilmiyor bu bir. ikincisi yanlışlıkla ceza verilmesinin idamla hicbir alakası yok şuan ki hukuk sisteminde de yanlışlıkla masum kişiler yıllarca hapis yatabiliyor. Yani bu verilecek cezayla değil yargılama ile ilgili birşey.
        Burda demek istediğin şey sanırım hükümete düşman olanlar bir yoku bulunup idam edilecek diyorsun. Ama hükümet böyle birşey yapmak istese onlara müebbet verir idam etmek zorunda değil. He isterse idam olmadığı halde gayriresmi olarak da işlerini bitirebilir(derin devlet v.s.)
        Son olarak sanırım şeriat gericilik falan demek istiyorsun ancak ben inanıyorum ki Allah en iyisini bilir o yüzden şeriat beşerin oluşturduğu hukuktan daha adaletlidir.
        ···
      2. 2.
        +1 -1
        Boldman kardeşim bu salakların lafına göre 'tecavüz edene idam getirilsin' diyorlar. Ona hitafen yazdım ve şeriat falan ülkeyi geriye zütürür hiç gerekli bir uygulama değil. Bu ülkede hele hiç uygulanmaz. Şeriat lafını hiç söylemedim bu arada yazarkende aklımdan geçmedi.
        ···
   tümünü göster