/i/İnanç

İnanç
  1. 76.
    +3
    O zaman ben diyorum ki 1000 yıl sonra kızların çükü olcak erkekler çocuk doğuracak. Şimdi bunu birisine söylesem güler, çünkü şuan mümkün görünmüyor. O zamanlarda da fırın mırın desen aynı tepkiyi alırdın. Tüm zamanlara hitap etmesi o anlamda değil yani panpa.
    ···
    1. 1.
      0
      iyi de panpa o dönemde Allaha inanan bi avuç insan vardı zaten. Allah dediyse olacaktır diye bir şey söz konusu değildi yani bugünki gibi. Eğer o zamanlar inanan kişi sayısı çok olsaydı belki uzaylı muzaylı bile yazılırdı yani kim bilir. Ama o zamanlarda cidden çok zor öyle bir şeyden bahsetmek, zaten az olan müslümanlar bile sorgulardı kıyma makinesi ne lan diye. Ve şöyle de bir şey var ileride ışın kılıcı olursa da, kuranda neden cehenneme gidenler ışın kılıcıyla lime lime doğranıcak yazmıyor, çağımıza uymuyor diyecek misin?
      ···
    2. 2.
      +2
      Panpa şimdiyi bırak 500 sene sonrasından bahsedelim.
      Rimorer kullanıcaz, laftes yasaklanıcak.
      Artık insanlar Holiseymunda yaşayacak.
      Gernitler insanlarla aynı hukuklara sahip olacaklar fakat bunlara Milonitler dahil olmayacak.
      Siporetus ve Zukiler yeni statü kazanacak.
      Atmosferin yerine Homomakesfera geldiğinden ısıtma werdinos, soğutmaysa ertalarla sağlanıcak.
      Söylediklerimden bişey anladın mı?
      Tabiki de hayır.
      Şimdi sana Allah kendi teknolojisinden bahs etse bile ne anlardın?
      Kıyma makinesi ni mi?
      Lan gerçekten okadar ileri teknolojisi olan bir gücün seni kıyma makinesine atarak cezalandıracağını mı düşünüyorsun?
      Allah Kuran'da - Cehennem ehlini m²(so)/μph larla cezalandırıcam deseydi ne anlardın? Yine hiç bir şey.
      Buseferde yok öyle bir şey derdiniz.
      Olsa Kuran onun ne olduğunu açıklaması gerekirdi ki, inananlar anlasın derdiniz
      Bu sebeptendir ki, anlayacağımız dilden konuşmuş. Yani gördüğümüz, tatdığımız acılardan kat-kat fazla acılar olacağını söylemiş. Ateşin yakıcılığını bilen birisine - seni cehennemde bundan 1000 kat fazla acıyla yakacaklar denildiğinde o adam için yakılacağı makinanın isminin önemi kalmıyor.
      Duyacağı acının şiddetinin nekadar acı olabileceğini tahayyül etmeğe çalışıyor sadece ve doğru yola dönüyor.
      Birisi sana seni m²(so)/μph cezalandıracaklar dese - lan herhalde donma dolap gibi bir makinadır. Aslında cehennemde azap felan yoktur. Orası cennete gitmek için hazırlık yeridir gibi felsefe bile yürütürsün.
      Fakat bildiğin bir acıyla, tadla, kokuyla kıyaslandığında cehennemin eğlenceli bir yer olmadığını hemen anlıyorsun.
      Kapiş?
      ···
    3. 3.
      0
      Hz muhafazide inançlarını sorgulamazlardı emin ol. Peygamber olmadan önceki hayatında Hz. muhafazidin ne kadar dürüst, doğru bir insan olduğunu ve böyle önemli bir konuda yalan söylemeyeceğini hepsi biliyordu çünkü. Mucizelere inanırlardı demişsin, ama Hz. muhafazid Ay'ı ikiye böldüğü halde yine inananların sayısı bir avuçtu. Veltmester harika bir yanıt yazmış. Dediği gibi, onun yazdığı ilk paragrafı okuyunca ben nasıl bir şey anlamadıysam o insanlar da anlamayacaktı. Bu yüzden cehennem azabındam korkmayacaklardı. Hatta Hz. muhafazidi deli sanacaklardı belki de. Ve neden SADECE O DÖNEMiN anlayacağı işkenceler dediğini anlamadım. O işkenceleri tüm dünya biliyor, ileride ışın kılıcı kullanacaklar da bilecek. Ayrıca kuranda işkencelerin hepsinin yazıldığını sanmıyorum. Belki de milyonlarca farklı farklı işkence var. Hatta belki kıyma makinesi de var. Ama kuranda sadece herkesin anlayabileceği işkenceler yazılmış olabilir? Yani bunları Allahtan başka kim bilir ki? O yüzden kesin konuşmamak lazım. Edit:imla
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster