/i/Spor

  1. 1.
    +50 -10
    edit : arkadaşlar fitness ile ilgili birçok entrym mevcut spor altincisinde başlıgı takibe alıp günlük düzenli bir şekilde yapabilirsiniz
    --spoiler--
    Göbek yağları için programımız (bkz: göbek eritme hakkında püf noktalar)
    --spoiler--

    Vücut Geliştirme Programı ile ilgili Ön Açıklamalar
    Dambıl çalışma programıHareketteki sıralama önemlidir. Hareketleri 3-4 set olarak piramit yada sabit sayı sistemi ile yapabilirsiniz tavsiyem en iyi etkiyi azalan piramitte veriyor.

    Azalan piramit: Her yapılan set sonrası vucudun yenilenme sürecine istinaden aynı oranda toparlayamaması yüzünden bir sonraki sette sayı %20 düşürülerek %80 toparlanmış vucuda uygulanan ve sayıyla yorgunluğu orantılayarak çalışmadan verim alınan bir sistemdir.

    Öncelikle ilk yaptığımız hareket kanat yada sırt kaslarının genelini oluşturur bu hareket ayrıca çatınızın gelişiminede etkilidir hareketin zorluk derecesi diğer varyasyonlara göre daha zordu ilk zamanlarda sehpa yada başka destek ile yaparak başlayabilirsiniz kendinizi çekerken sehpadan destek alıp bırakırken tamamen vucut ağırlığınız veriniz.

    ikinci hareketimiz ise ilk harekete göre daha çok ön kısıma etki eder ve lat'a dolmuş olan kanın dağılımını yapar. ilk hareketteki kas guruplarının uzamalarını ve yayılmalarını devam ettirir.

    Hareketimiz daha çok koltuk altını etkileyerek üçgen profilnde önemli yer sahibi olur. ilk 2 aşama ile tamamen farklı ve kendi bünyesindeki bölgeye yoğunluk sağlar. Bu yoğunluk üçgeni sağladığı gibi omuzlarada katkı sağlar.

    Son hareket benim en çok sevdiğim hareketlerdendir. ilk 3 hareketteki gurupları farklı açı ve ağırlıkla çalıştırarak adeledeki zirvede kasılmayı sağlar. Bu da kapanış için iyi bir hareket anldıbına gelir.

    YENi: Sporcular günlük ne kadar protein almalılar?
    besin cetveli

    Kaslarınızı geliştirirken bir yandan da vücudunuzu doğru besinlerle destekleyebilmeniz için, sizin için özel olarak hazırladığımız besin cetvelini kullanabilirsiniz. Bu sayfa yardımıyla, kendinize göre bir günlük protein alım programı hazırlayabilirsiniz. Bu başlık altında soru ve görüşlerinizi yazabilirsiniz panpalar.




    1. Dambıl ile Göğüs Geliştirme Hareketleri






    2. Dambıl ile Omuz Geliştirme Hareketleri






    3. Dambıl ile Sırt, Kanat Geliştirme Hareketleri






    4. Dambıl ile Ön Kol Geliştirme Hareketleri






    5. Dambıl ile Arka Kol Geliştirme Hareketleri






    6. Dambıl ile Bilek Geliştirme Hareketleri






    7. Dambıl ile Karın, Mide Geliştirme Hareketleri






    8. Dambıl ile Bel Geliştirme Hareketleri






    9. Dambıl ile Bacak Geliştirme Hareketleri





    Bu bir tasokemal klasigidir kopyalanamaz ...
    ···
   tümünü göster