/i/Telefonlar

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    +5 -9
    Liselinin biri kendince başlık açmış android rehberi diye. Şimdi o ve liseli tayfası uyuduğuna göre biz gececi tayfaya bazı bilgiler vereceğim

    Android zeki kullanıcı ile akıllı olur
    Hani eskiden foxkids kanalındaki çizgi filmlerden biri shaman kingdi. O animede ana karakter ve ruh birbirine bağlanırdı. Aynı hesap burda beyler.

    1. Antivirüs kurmayın
    Sebep: Çöp, CPU ve RAM kullanımı artar, pil ömrü azalır.

    2. Cleanmaster kurmayın
    Sebep: Çöp, CPU ve RAM kullanımı artar, pil ömrü azalır.

    3. Battery Saver uygulamalarından kurtulun
    Sebep: Çöp, CPU ve RAM kullanımı artar, pil ömrü azalır.

    4. Root atacak kadar cesaret topladıysanız hiç uğraşmayın lightweight (hafif) bir ROM yükleyin
    Sebep: üreticinin telefonla beraber verdiği romlar genelde bloatware (şu hiç girilmeyen uygulamalar) ile doludur. Arkaplanda çalışır. RAM kullanımını 1.5GB a dayar. Sonra vay efendim kasıyor format attım geçti. Akıllı olun beyler. Yarın formatta önceki uygulamaları tekrar yükleyince yine kasacak. ROM işi en iyisi.

    5. Qualcomm işlemci kullanıyorsanız AOSP ROM tercih edin.
    Sebep: açık kaynak işlemci olduğu için custom buildler çok daha rahat ve geliştiğini hissettirecek derecede gelişiyor. Tabi ki ortalama 400-600 MB arası RAM kullanması en büyük artısı (6.0.1 sürümü için konuşuyorum). ilk tercihiniz pure aosp olsun. Eğer bulamazsanız cm buildlere yönelin.

    6. Eğer cihazınız RAM'inizin %95inden fazla kullanıyorsa (RAM cache ile beraber) greenify kullanın ve farklı kerneller deneyin. Bu olay genelde 1gb ve daha az RAM kullanan cihazlarda olur. Greenify arkada çalışan uygulamaları kapatır. Kernel ise zram veya swap alanı açmak içindir. Swap alanı için class10 ve üzeri SD kart kullanın derim. Fakat her zaman ilk tercihiniz zram kullanmak olsun.

    7. Xposed dostunuzdur
    Sebep: gerek şekil şukul için, gerek performans için kullanın. Binlerce modül var seç beğen al hesabı.

    8. Bu işler iyi işlerdir ama takunu çıkarmayın
    Sebep: ciddi anlamda bir süre sonra bağımlılık yapar. Hatta tıbbi adı flashaholic tir. Sözlük anlamı el feneri kolik ama buradaki kullanımı ROM flashlama bağımlısıdır. Bu sene başında bu illetten kurtuldu.

    9. Hilmi abi şunu yüklemiş o günden beri kasmıyor
    inanma

    10. Oku. Her şeyi ben sana burada yazamam. Araştır. Ben ilk aldığım android telefon galaxy ace den beri okurum araştırırım. Hazıra hiç konmadan buraya geldim. Yeri geldi sayfalarca yazılar okudum sadece bir şey için.

    Beyler android geniş bir dünya. N dp2 geldi inceledim daha da hızla gelişecek android. iOS almayın derim. N ile gelecek Vulcan API den sonra android tüm platformları altında inletecek. Haberiniz olsun.

    Özet: okumayın beyler robot oldum

    Edit: ben başlığı açtıktan 0.000023 saniye cugu basan it oğlu it karşıma çıksın
    ···
   tümünü göster