/i/Tespit

  1. 1.
    +69 -251
    einstein tesla ateistken sen çok mu zekisin de müslümansın yarram?
    edit:ateist yazmamın sebebi agnostik olmama rağmen ateizm ve agnostisizm arasında çok fark görmemem. tanrının varlığı hakkında bilemeyiz diye yorum yaparken sizin saçma dinlerinizin ve egoist tanrınızın belki olabileceğini söylemiyoruz. sizin anlattığınızdan çok bağımsız bir yaratıcı olabilir diyoruz.
    edit: Uluslararası Bilimler Akademisi'nin yaptığı araştırmaya göre biyologların yüzde 65,2'si, fizikçilerin de yüzde 79'u tanrıya inanmıyor. kaynak isteyenler mesaj atsın.
    edit2:eksilenmemin tek sebebi einsteinin ateist değil agnostik olması mı? alttaki yorumlarda da utanmasalar müslümandı diyecekler. kendisini net bir şekilde agnostik olarak tanımlamıyor ama din ve tanrı hakkındaki düşünceleri en çok agnostisizme yakın. dinlerin varlığını kesin olarak reddediyor. tanrının varlığı hakkında da yorum yapabilecek kapasitede olmadığımızı düşünüyor.

    “Ben bir ateist değilim. Kendime bir panteist diyebileceğimi düşünmüyorum. ilgili soru bizim kısıtlı akıllarımız için çok geniş. Biz, pek çok değişik dilde kitapla doldurulmuş bir kütüphaneye giren küçük bir çocuğun durumundayız. Çocuk kütüphanedeki kitapları birisinin yazmış olması gerektiğini bilir. Nasıl yazıldıklarını bilmez. Yazıldıkları dilleri anlamaz. Çocuk, kitapların sıralanmasında esrarengiz bir düzen olduğundan şüphe eder, ama ne olduğunu bilmez. Bu durum, bana göre, en zeki insanın bile tanrıya göstereceği yaklaşımdır. Biz, evrenin muhteşem bir şekilde düzenlendiğini ve belirli kanunlara uyduğunu görmekteyiz, ancak bu kanunları çok bulanık bir şekilde anlayabilmekteyiz.”
    ···
    1. 1.
      +17 -7
      einstein ateist mi? hahahahahaha yalana gelin yalana. ulan adam agnostik be insafsız elinin altında google var biraz araştır.
      ···
      1. 1.
        +3 -3
        einstein ateist desek yanılmayız. çünkü yanlız fizikçiler için bir istisna vardır onlar fiziğin tanrısına inanır düşünce biçimleri ne olursa olsun. einstein de spinozanın tanrısına inandığını çoğu yerde belirtmiştir bu yüzden.
        ···
      2. 2.
        +4 -2
        Einstein nereye ateist kardes. Adamin kuantum fizigi hakkinda Tanri zar atmaz diye meshur sozleri var. Kendi dinine gayet bagli bir adamdir Einstein. Israilin kurulurken filistine odedigi paralar hep Einstein kaynaklidir. Dunyadaki bir suru is adamina mektuplar yazip yardimlar toplamistir.
        ···
    2. 2.
      +3 -10
      biliyorum gerizekalı dinsiz sonuç olarak.ben de agnostiğim. peygamberim olur kendisi
      ···
      1. 1.
        +10 -1
        ee ateizm ile agnostizm çok farklı eşyler yalnız. amk ne dediğinizi bilmiyorsunuz sonra da dinsiz diye kıvırmaya çalışıyorsunuz. agnostizm tanrı olabilir de der olmayabilir de.
        ···
      2. 2.
        +4
        ateist olsanda agnostik olsanda iman etmediğin için cehenneme gidiyosun islama göre fark yok
        ···
    3. 3.
      +1
      Konunun islam'la da bir ilgisi yok
      ···
    4. 4.
      0
      Enistesi agnostiz amk andaval herifi
      ···
    5. 5.
      +3
      Einstein evrenin kendi kendine oluşmasi üzerine araştirma yapar ve bir oran bulur yani evrenin kendi kendine olusa bileceği çok küçük bir oranda olsada vardır ve bu yüzden ateist olur sonra olasılık varsa tanrı yoktur diye bir sözü vardır hatta sonra tekrar bu konu üzerinde çalışmaya başlar ve evrenin bir madde olmadan tam hatırlamıyorum olusmayacagini ve bu maddenin kendi kendine oluşmasının imkansız olduğunu ortaya koyar ve tanrı zar atmaz diye bir söz daha söyler ve tanrının olduğunu kabul eder beyler şimdi dağılın
      ···
    6. 6.
      -1
      enistein ateist mi mal bende ateistim ama senin gibi kulaktan duyma değil
      ···
    7. 7.
      0
      Ayştayn ne ateist ne agnostik, deist diye biliyorum
      ···
    8. 8.
      0
      Geber ateiz bin
      ···
    9. 9.
      0
      Einstein inancli biri degildi
      ···
    10. 10.
      0
      Einstein dunya ile ilgili teorilerinden sonra olmeden 8 yil once bir yaraticinin olduguna inanmistir ufak bir detay zeki arkadasim
      ···
    11. 11.
      0
      Aklı yok fikri var
      ···
    12. 12.
      0
      Sen zekilerin tarafını seçince çok mu zeki oldunda ateistsin yarram?
      ···
    13. 13.
      0
      Einstein tanrinin varligina inanmıştır
      ···
    14. 14.
      0
      gibtir git huur cocugu seni
      ···
    15. 15.
      0
      Einstein, kendisi de dile getirdiği gibi Tanrı'ya inancı vardır fakat ona arkasını dönmüştür bir nevi. Anlayacağınız bu dünyanın insanı olarak görmüştür kendisini. Ama Tannrı'ya inandığını söylemiştir.
      ···
    16. 16.
      0
      Einstein, kendisi de dile getirdiği gibi Tanrı'ya inancı vardır fakat ona arkasını dönmüştür bir nevi. Anlayacağınız bu dünyanın insanı olarak görmüştür kendisini. Ama Tannrı'ya inandığını söylemiştir.
      ···
    17. 17.
      0
      Einsteinin yaşdıbının son 8 senesinde inanarak geçirmiştir ve söylediği söz de aynı şudur "Bu evrenin oluşumu 800katrilyonda bir olabilir ancak gezegenlerin güneş etrafında hep aynı sistemde dönmesi hiç değişmeden dönmesi imkansızdır "
      ···
    18. 18.
      0
      Demek ki Einstein yeteri kadar zeki değildi. Einsteinin IQ'su bilmem kaçmış çok zekiymiş filan inanmayın amk. O devirdeki IQ testi ile bu devirdeki IQ testi arasında farklar var hem biraz araştırsan IQ testini o zamanlarki baya kolaydı. Googlede filan örnekler var. Beyninin bilmem kaçta kaçını kullanabiliyomuş. inanmayın amk. Beyin denilen şey geliştirilebilir. Tamam Einsteine saygım var ama beyninin yüzde bilmem kaçını kullanan kişi maldır. Yapılan araştırmalara göre beynin %100'ü kullanılabiliyo. Yani güzel kardeşim beyin tükenen bişey değil arada kullan. Bilip bilmeden de bu konular hakkında yorum yapma.
      ···
    19. diğerleri 16
   tümünü göster