/i/Tespit

  1. 301.
    0
    Evet dogma bir zihniyetin klagib cevapları.

    Kendime göre sebeplerim var.

    düşüncem mantıklı gelmeye şu şekilde başladı: ilk önce dinde hafif mantık hataları buldum. mesela oruç tutmak. neden oruç tutulur ? fakirleri anlamak için. o zaman fakirler oruç tutmasın zaten karınları aç, sağlıkları bozulmasın. bence hatalı yani.

    cariyelik günah değil. eskiden savaşlarda ele geçirilen bazı kadınlar cariye olarak alınırdı. üstelik bu onlara yapılan bir iyilikti(!). üstelik kendi istekleri dışında bunlar yapılıyordu. nedeni ise dışarıda kalarak zarar görmelerini engellemekmiş. bu bildiğin sex köleliği. dindar takılan padişahların grup yapması komik geliyor.

    islam'ın ilk yıllarında adını hatırlamadığım bir savaş için savaşçı gerekiyordu. bu savaşa katılmayanlara cehenneme gidecekleri söyleniyordu. ne kadar iyi bir müslüman olursan ol bu savaşa katılmazsan cehenneme gidecektin. burada bir insani çıkar var gibime geliyor. sanki kullanılıyorsun gibi.

    kadınlar neden örtülür ? kadınların eli neden sıkılmaz ? neden günahtır ? aşırı derecede çağ dışı duruyor. bak din konusunu aşmış ülkeler ne kadar gelişmiş ? norveç'te var mı yobazlık ? insani gelişim endeksi sıralamasına bir bakarsan yobaz ülkelerin -biz de pek onların dışında değiliz- diğer ülkelerden alt sıralarda yer aldığını görürsün. insanı geliştirmiyor. sadece olduğun yerde bırakıyor.

    birçok önemli bilimsel keşif 1700 lü yıllara kadar dayanır. bu keşifleri dini aşmış avrupalılar yapmış peki biz o dönemde ne yapıyorduk ? camide ayağımızı kaşıyorduk. işte fark burada. avrupa ya özenmiyorum ancak gerçekleri inkar edemeyiz.

    bunun gibi birkaç şey daha var ama genel olarak mantığıma ters düşmeye başladığını söyleyebilirim.
    ···
   tümünü göster