/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +6 -1
    Namazı kıldırdım, tesbihleri çektik, dualar okudum cemaate sonra baktım cami yıkılacak cemaate muhterem cemaat iki üç kuruş sadaka verseniz de şu duvarları yenilesek dedim.

    Sonra bir bin "kaçıcam ben imam kardeş işim var" dedi. ulan sanki sözlükte yazışıyoruz imam var karşında. Neyse dedim bari sadakadan düşseydik.

    Bu bine bir haller oldu "ne zaman kalkacağımı sana mı soracağım aslanım" dedi. Bu bini orada giberdim de imamız amk, dedim "tamam mübarek kardeşim niye sert yapıyorsun. tamam tamam kalkalım da ayıp oluyor".

    Bu uyumamış belli ağzı kokuyordu zaten dedi "sadakanın ayıbı olmaz imam kardeş, herkes kendi nefsiyle veriyor. Hayırdır senin bir sıkıntı mı var?".

    Çıldırcam amk geçen ayda bana yıkmışlardı "Hayırdırı ne serkan abi geçen ay 2 duvara 3 bin lira verdim. Her ay aynı şeyi yapıyorsun mübarek bizi mi koparıyorsun anlamadım ki" dedim.

    Bu bin iyice delirdi amk "Kim kimi koparıyor kendi sadakasının dıbınakoyim" dedi ve demesiyle halıdaki hacdan getirdiğim 99luk hurma tespihi yüzüme fırlattı.

    Tabi yerler mi amk kaç yıllık imamız hızlanmışız o tespih bana ulaşana kadar ben muskaları astım boynuma çoktan. Yılların seccadesiyiz amk ustalaşmışız.
    ···
   tümünü göster