/i/Tespit

  1. 1.
    +72 -11
    1. emekli olmasına rağmen hizmet ettiği kurumun yazlık şapkasını takarlar. (23. filo komutanlığı, 32. tümen, 3. hava üssü, 7. komando taburu vs.) bu şapkalar genelde askeri kamp kantinlerinde mevcut.

    2. sözcü gazetesi. orduevi ve askeri kamplarda yok satar. tüm standlarının %80'i sözcü olmasına rağmen sabah kuyruğa girilir. öğle saatlerinde kalmaz. diğer gazeteler bulmacaları alınarak çöpe atılır ya da kavanoz sarmak için kullanılır. (aydınlık gazetesi okuyan ergenekon/balyoz -en sevdiğim- tayfa da bulunur.)

    3. efes malt. askeriyeyle anlaşmalı biradır. tuborgla ölümüne kapışırlar. bir emekli albay günde 5 şişe efes malt tüketebilir. (bu nedenle kısa sürede göbeklenirler.)

    4. ağız çevresi top sakalı. beyazlamış bu sakal bir emekli albayın olmazsa olmazıdır. yılların gerektirdiği günlük sakal tıraşından intikam şeklidir. güneş gözlüğü ile kombine edilir.

    5. apartman yöneticiliği. bir apartmanda emekli albay varsa yönetici o olmak zorundadır. ister darbe deyin ister demokrasi. bu onların doğasında vardır.

    6. adalet okumak. her albay emekli olmadan önce adalet myo okur ve emekliliğinde avukatlık yapma hayali kurar.

    7. yılmaz özdil yazıları. 2 emekli albayın birbiri ile iletişim kurmasında büyük rol oynar. yözdil'in o günkü köşe yazısı banko konuşulur. ayrıca hepsinde bi adet yözdil imzalı kitabı mevcuttur.
    (hepsinde basbug'un kitabı ve en az 1 adet soner yalçın kitabı da bulunur.)

    8. perinçek tartışması. tüm türk halkı gibi emekli albayların da kafası karışıktır. yine de perinçek en çok oyunu emekli albaylardan almaktadır.

    9. halk tv ve ulusal kanal. açıklamaya gerek bile yok.

    10. yazlık. genelde emekli albayları yazın görürüz. bodrum veya izmir'de bulunur. askeri kamplara yakındır.

    11. tamirat-tadilat/balıkçılık/yazarlık/güvenlik uzmanlığı: diğer hobiler ve uğraşlarıdır.

    not: babası emekli olmaya hazırlanan albay çocuğu :/
    ···
   tümünü göster