/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +88 -17
    Evet beyler doğru okudunuz.

    Anlatıma geçmeden önce dedemden bahsedeyim. Kendisi Şirket-i Hayriyenin eski kaptanlarından. Köprüler yokken istanbul’u bir baştan diğer başa vapurla taşırmış. Klagib istanbul beyefendisi. Tabi baya zaman oldu emekli olalı. Fotoğraftan'da anlaşılacağı gibi Namazında niyazında günlerini geçirir. Babaannemle üst katımızda ikamet ederler.

    Yerel kanallarda çıkan Gergedan boynuzu tozu rekldıbını görmüş, heves edip almış. Biraz fazla kullanınca hastaneye gitmiş bize de haber vermeden. Utanmış olmalı canım dedem. Aksilik bu ya Hastanede karışıklık olmuş raporlar karışmış. Dedemi hamilesin 2 güne kalmaz doğurursun diyerek yatırmışlar apar topar. Hamile olan kadını da eve göndermişler eşin karnını ovalasın 2 saate geçer ağrın diye haha.
    Bende iş çıkışı ziyaretine gideyim dedim bilirim bekler. Aldım kolonyamı, meyve suyunu gittim. Malum hasta ziyaretinin kısası makbuldür 10-15 dakika yanında kalıp çıktım. Nereden bileyim başıma gelecekleri.

    Aşağı otoparka indim araba çalışmıyor. Benzin bitmiş. Karakoldan yazı alıp istasyona gittim damacanayla. Pompacı abi inci sözlük yazarı olduğun çok belli ha diye gülerek sırıttı, nerden anladıysa artık. Doldurdum benzini döndüm otoparka.

    Hava karardığı için deponun deliğini tutturamadım. Yoklaya yoklaya el yordamıyla buldum. Dolduruyorum ‘’LIK LIK’’ diye ses geliyor bi ıslaklık hissettim.Çakmağı çıkardım kontrol etmek için.Çakmamla elimdeki damacanın alev alması bir oldu. Damacana’yı bir yana kendimi bir yana attım panikle. Kolum alev aldı.Ama öyle böyle değil Malkoçoğlu’nun Bizans dehlizlerinde tuttuğu meşale gibi yanıyor mübarek alev alev.

    Bu sırada bende kafası yeni kesilmiş horoz gibi debeleniyorum yerde.Son hatırladığım Hastanenin güvenlikçileri ellerinde yangın söndürücülerle geldiler. Biri söndürmeye çalışıyor biri güm güm gavura vurur gibi vuruyor.En son ‘’Aha kafasını yardım Mahmut’’ deyişini ve başımın etrafında dönen kuşları hatırlıyorum. Meğer beni molotofçu sanmışlar.Özür dilediler sonra, hakkını yemiyeyim şimdi.

    Kendime geldiğimdeyse hamile olan kadın doğumu yapmış. Dedemin ağrıları geçmiş. Benide Il. Ramses’in mumyası gibi sarıp sarmalamışlar. Başımda 10 kişilik bir ekip benim olayı konuşuyorlar gülüşüyorlar. Doktorun 2-3 güne çıkarsınız demesiyle kendimi biraz iyi hissettim.Şimdi dedemle odadayız bütün gün hemşireleri dikizleyip, tavla oynuyoruz, tuzsuz yemek eşliğinde Rahmetli Kemal Sunal filmleri izleyip taburcu olacağımız günü bekliyoruz. Başım ara ara ağrıyor hala ama neyse Sende iyisinizdir inşallah.
    ···
   tümünü göster