/i/Soruları Alayım

    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Bu soru şu şekilde de sorulabilir, "Neden islam değil de ateizm?". Bu bir tercihtir. Kendimce olan sebebe gelirsem eğer, şüphecilik bir anlamda tarafsızlıktır, bir açıdan apolitikliktir. Bu tercih, herhangi bir taraf tutma iç güdümden kaynaklı değil. Mantığımın sesinin, kabulleniş durumuna ağır basmasından kaynaklı.
    ···
    1. 1.
      0
      Binlerce teorem ve bunların binlerce farklı yorumu var. Fazla bilim kurgu düşünmek istersek eğer, bir canlının deneyi de olabiliriz, bir matrix sisteminin içinde de olabiliriz, bir canlının rüyası da olabiliriz * düşünmek güzeldir, düşünmekten korkmamak gerek. Bunların mantıklı gelip gelmediğini soruyorsan eğer, bana mantıklı gelmiyor (: fakat bu düşüncelerin mantıklı geleceği insanlar fazlasıyla bulunabilir.

      Bana, tanrının olmayışı, tanrının varlığından daha mantıklı geldi. Kendi içinde tutarsızlıklar mevcut. insan kurgusu olduğu "bana göre" fazlasıyla bariz. Sadece insanın aklına gelecek sorularla bile çürütülebilecek, kendi kendini sürdüremeyecek bir düşünce tanrı. Önceki yazdığım yerlerde de belirttiğim gibi, evrimsel süreçteki düşüncelerimizin geldiği olgunluk seviyesi ve elimizde bulunan teknoloji hala bazı soruları cevaplayamıyor. insanların cevap bulma arzusu, onları tanrı inancına sürüklüyor. Bana göre farklı bir sebebi olmamasına rağmen, cevabı kişiden kişiye değişecek bir soru sormuşsun (:
      ···
   tümünü göster