1. 1.
    +1 -2
    Soru 1 ) Bir aygıt olduğunu varsayalım ve bunu dünyada daha önce kimse görmedi . Eğer bu aygıt veya makine senin karşına getirilse ve sana "Bize bu makinenin mekanizmasını kim söyleyebilir " diye sorsak ? Ateistin cevabı "imalatçı, mucidi,üreticisi" gibi şeyler olacaktır . e kocaman evren aq . Bunun hakkında bizi bilgilendiren biri olacaktır illaki .

    Soru 2 ) Evren nasıl varoldu ? Sana diyecektir ki başlangıçta bir tozbulutuydu (nebula) . Sonra bigbang meydana geldi , ikincil olarakta galaksilerin ayrılmasına sebep olan ayrılma oldu ve güneş ay dünya oluştu . Ne zaman bunla ilgili bilgin oldu ? sana diyecektir ki " 50-60 yıl önce bilim adamları keşfettiği zaman" ona diyin ki " Senin bahsettiğin şey zaten Enbiya 30. ayette söylenmiş (inkar edenler görmediler mi ki göklerle yer bitişikken biz onları ayırdık) " bunu 1400 yıl önce kim söylemiş olabilir ?

    Soru 3 ) Ay ışığı kendi ışığımı yoksa yansıyan ışık mı ? bize diyecekki "önceden ayın kendi ışığı olduğu düşünülüyordu fakat son olarak bilim sayesinde ayın yansıyan bir ışık olduğunu öğrendik (150-200) yıl önce". Ona de ki "Kuran 1400 yıl önce Furkan 61. ayette (Gökte burçları var eden onların içinde kandil ve nurlu bir ay barındıran Allah yüceler yücesidir" Arapçada kullanılar münir ve nur = yansıyan ışık anldıbına da gelmektedir. Bunu 1400 yıl önce bize kim söyleyebilirdi. Bir bedevi mi ? yapma gözünün yağını yiyim .

    Soru 4 ) Üzerinde yaşadığımız dünyanın şekli nasıldır ? lan yoruldum aq az dinleneyim tutarsa devam ederim . Bu arada bunlar alıntıdır ama kendim toparladım yazdım. Başlıktaki gibi sadece ateist arkadaşlar değil tüm inanmayanlar okusun
    ···
   tümünü göster