/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +134 -27
    Padişah-Serkan inci
    Vezir-i Azam-Teletabi

    Birinci nesil (Akıncılar)-Osmanlının bel kemiği olan bu birlikler sınır bölgesinde görev yapan, birkaç farklı dil bilen sağlam kimselerdi,bu yönüyle sözlüğün dedelerini bu şerefli mâkâma oturtmak en doğrusu olur.

    ikinci nesil (Deliler)- Osmanlıda cesaretleri dillere destan askeri birlikler, ikinci nesilleri sözlükte yaptıkları cesur yorumlar sebebiyle bu birliklerle bağdaştırıyoruz.

    Üçüküncü nesil (Azablar)-Açılan her başlığa anında @2 olmaları ve bunu yaparken düzgün cümleler kullanmaları onları bu başlıkta ordunun en önündeki azap birlikleriyle bağdaştırdı.

    Dötüncü nesil (Yeniçeri Ağaları)-Sözlükte belirli kitlelere sözü geçen kişilerin profiline girip bakarsanız kesinlikle dötüncü olduğunu görürsünüz ve bu onları yeniçeri ağalarıyla aynı kefeye koyar.

    Bebişinci nesil (Beşliler)-Bu nesil yazarların sözlükte birbirlerini kolladıkları âşikar, bu da onları osmanlıda her beş aileden bir kişi alınarak oluşturulan bu özel birliğe sokuyor.

    Analtıncı nesil (Gönüllüler)-Başlıklara yaptıkları yapıcı yorumlarla dikkat çeken bu nesil ,osmanlıdaki gönüllü yani almadan veren grupla ilişkilendirilebilir.

    Yemişinciler (Kapıkulu Süvarileri)-Bu nesil yazarları sözlüğün heryerin de görebilirsiniz,bu da onları osmanlının daimi ordusuyla bağdaştırır.

    ciksinci nesil (Topçular)-Yaptıkları yerinde tespitlerle nokta atışı yaparlar ve bu görevi osmanlıda üstlenen birlikler topçulardır.

    Dokununcular (Yeniçeriler)-Bu yazarlar kendilerini sözlüğün nesilcilik muhabbetlerinden soyutlamış kendi halinde yapıcı kimselerdir, onlar yeniçeridirler.

    Önüncü nesil (Padişahın şağ ve sol taşşakları)-Sözlükte 7/24 online olan bu nesil padişahın maddi manevi yardımcısıdır, onlar sözlüğün candamarıdır, padişahın taşşaklarıdır.

    Not:Tamamen eğlencesine yazdım, tarih bilgim herkes kadardır, yanlış bir bilgi varsa gibtiredin görmezden gelin.
    ···
   tümünü göster