/i/Erkekler

XX değil, XY
  1. 1.
    +388 -17
    edit: pm kutumda yüzlerce mesaj var panpalar cevap veremiyorum. ayrıca tüm sorular aynı ince telli ve kuru napıyım? aşağıda açıkladım bunu nemlendiricili alırsanız kuruluk gider, proteinli alırsanız ince tel güçlenir diye.

    önceki başlığım (bkz: erkekler için kaş alma yollarını veriyorum)

    pekis sinici ayrıcalığıyla yeni yazı dizim:
    başlık kadınlar içinde geçerlidir. doğru yıkamadan, doğru şampuan seçimine kadar hemen her konuyu anlatıyorum.

    şimdi panpalar. kadınların saçları neden parlak ve canlıdır? çünkü özen gösteriyorlar. o saçlara ulaşmak ve korumak için neler yaptıklarını iyi bilirim. aynı özeni göstermeniz lazım öyle saçlarınız olması için.

    şunu unutmayın saç hassas bir şeydir. bunu aklınıza kazıyın. saçlar yanlış hareketle kırılır. bu kırılma uçta başlar. kırılan saç bir daha düzelmez ve saçın köküne kadar kırık ilerler. buda saçaklı, şekil almayan, tipsiz bir görüntüye neden olur mecbur kestirirsiniz. kırık dediğimiz konu saçın ucunun 2 ye yarılması, saçın katlanmasıdır en basiti. tabi bunun çeşitleri vardır.








    ilk olarak yıkama nasıl olmalı onu anlatıyorum.
    her şeyden önce saç, her gün kimyasala maruz bırakılmaz. (şampuan, saç kremi) 1 gün arayla yıkamanız tavsiyedir. çünkü saç derimiz saçı besleyen saç derisine özgü bir yağ sentezler. bu yağ saçı besler. siz devamlı saçınızı şampuanlarsanız bu tabakanın saçı beslemesi için gereken süreye izin vermezsiniz. akabinde saç kırıkları, saç dökülmesi gibi şeylerle uğraşır durursunuz. size saçlarınızı yıkamayın demiyorum. 1 gün şampuanladıktan sonra ertesi gün sadece su ile durulayın saçınızı. yani bir gün şampuanlı temizlik, bir gün şampuansız temizlik.

    saçları nasıl bir suda yıkıyoruz?
    saçlar diğer malzemeler gibi sıcakta sünekleşir. yani siz sıcak suya kafanızı soktuğunuz zaman saçlarınız yumuşar ve çektiğiniz zaman uzarlar. bu yüzden sıcakta değil ılık bir suda saçlarınızı yıkamalısınız. en büyük hata burada başlıyor insanlar sıcak suda kafasını yıkayıp birde üstüne gere gere fön çekiyor. bu saçınızı mahvediyor. zaten sünek, yumuşak saç telleri birde çekiştirilerek iyice uzatılıp çatlamasına neden olduruluyor.

    banyonuz bittiği zaman son olarak kafanızı soğuk bir suya sokarsanız bu kafa derinizde ki damarları büzüştürecek ve kan akışını düzenleyecektir. ayrıca saçınızda ki o sünekliğide böylece yok etmiş olursunuz. en son soğuk suda biraz bekletiyoruz saçımızı.

    nasıl yıkamalıyız?
    saçlar haldır huldur yıkanmaz. narin hareketlerle alından başlayıp enseye doğru 2 elimizi sürterek yıkıyoruz. yada öne doğru yavaşça. ıslak saç deforme olmaya meğillidir unutmayın düzgün davranın. şampuanı iyice yedirmek için parmaklar ile kafa derisine yavaşça masaj yapabiliriz. bu kan akışını hızlandırır saçı daha hızlı uzatır. ayrıca parmaklarınızla arkaya sürerek de yıkayabilirsiniz.

    gelelim kullanmamız gereken ürünlere.

    1) şampuan: men adı altında üretilen tüm şampuanlardan uzak durun. ronaldo o şampuanı mı kullanır zaten mk. size tavsiyem syoss'dur. henkel ve şıvarzkorp markalarının ortak üretimidir. ucuzdur. markadan ayrıca seçim yapmanızda gerekiyor. eğer saç telleriniz ince ise hacim vermeniz gerekiyor. bu yüzden hacim veren bir şampuan seçin. ayrıca saçın kaynağı protein içeriği yüksek bir şampuan seçin. bu saçınızı biraz kalınlaştırır ve güçlendirir. kuru saçlarınız varsa muhakkak nemlendirici etkili bir şampuan olmalı. zaten kuru olan saçınızı iyice kurutup çaput gibi yapmayın. kepeği sorun etmeyin reklamlarda ki şampuanlar harici her şampuan kepeği engeller. yağlı saçlarınız varsa çokta dert değil 1 günde yağ içinde kalıyorsa her gün yıkamanız icap ediyor. ekstra yağlı saça etkili şampuan almanıza gerek yok. saçlarınız yağsız ise yağ özleri içeren şampuan tercih edin ki saçlarınız beslensin canlı dursun.

    2) saç kremi: bu durulama gerektiren kremlerden. yine şampuanda geçerli şekilde saçınıza uygun bir krem alıyoruz. bu kremi şampuanı kullandıktan hemen sonra duşta uyguluyoruz. krem köpürmez. kafanıza iyice yedirip biraz bekleyin ve iyice durulayın. şampuan genel olarak temizlik iken bu krem saçınızı iyileştirmeye yarar. farkı ilk kullanımda görüceksiniz. saçlarınız parlayacak, tel tel ayrılacak, elektriklenmeyecek.

    duş bittikten sonra soğuk suylada yıkadıktan sonra sırada kurulama var. kurularken temiz bir havlu kullanın ve sık sık yıkayın. havluyu paldır küldür değil saçınıza nasıl şekil veriyorsanız sadece o yönde yani tek yönde sürün. geriye yatırıyorsanız havluyu geriye sürün ileriyse ileri sürün sadece. bu hem saça daha kolay şekil vermeyi sağlar hemde saçları yıpratmaz. büyük çoğunlukta saçlar bu aşamada yıpranıyorlar çünkü.

    gelelim nemli saçlara 7/24 krem sürmeye. bu kremi sürdüğünüz zaman durulama istemez. şekil vermenize yardım eder, saçı parlatır, daha iyi görünmesini sağlar. eğer saçlarınız kıvırcık ve dalgalıysa bukle belli eden bir saç kremi kullanabilirsiniz. bu sayede saç dalgalarınız yatışır ve güzel bir şekil almasını sağlar. eğer biraz düzleşsin istiyorsanız düzleştirme kremi kullanın v.s kafanıza göre alın. uygulama basittir bir tarak yardımıyla yada parmaklarınızla fındık kadar alıp sürün şekil vereceğiniz yöne doğru. ilk şekli kremle elinizle verin.

    sırada kurutma var. saçları soğuk ayarda kurutursanız saçlarınız elektriklenmez. sıcak ayarda saçlar elektiriklenir. buna göre davranın. çatırtı gelerek şekil veriyorsanız soğuk ayarda deneyin birde. zaten çok sıcak ayarda şekil vermek saçın içindeki nemi yok eder saçlar bi süre sonra mahvolur. bu yüzden dikkat edin çok sıcak olmasın.

    wax sürmeyi herkes biliyor geç orayı.

    saçlarınız karışıksa ilk olarak geniş ağızlı bir tarakla açın ardından ince tarağa geçin.

    son olarak saç spreyi kullanırsanız saçlarınız asla bozulmaz. ancak her gün gece yatarken mutlaka duru su ile yıkayın saçlarınızı o şekilde yatmayın saç diplerinizi mahvedersiniz. sorusu olan sorabilir.

    saç uzatacaksanız eğer her 2 ayda bir bir kuaföre gidin ve kırıklarınızı aldırın. saç kırıkları kesilmezse köke kadar ilerler dikkat edin yılların emeği boşa gider. bu kırık alma işini kendinizde yapabilirsiniz tabi. yalnız kuaför makası gibi küt ve düzgün kesen makas şart. buralara girmiyorum.
    ···
   tümünü göster