/i/Tespit

  1. 1.
    +200 -9
    şunlardır:
    1-Sistem yok
    2-Eğitim yok

    Edit:Beyler bi kaç tane mal başarısız falan demiş sadece başlığı açıp üstte ki iki satırı yazıp geçicektim yılların birikimini patlattınız amk.

    Ben bir iki yıl sonra avukat olacağım devlet üniversitesinde okuyorum o gibtimin sınavında sözelde ilk bindeydim yani sistemin başarılı sayabileceği birisiyim. Önce bunları belirtmek istedim ki tarafsız olmaya çalıştığımı anlayın. Sonra bir öğretmen çocuğu olarak sistemde gördüğüm ekgibleri şöyle özetleyeyim ikna olmanız için değil yazdığım şeyi öylesine yazmadığımı anlamanız için.

    Dediğim gibi bir öğretmen çocuğuyum ve şunları çok rahatça söyleyebilirim:

    ---"Sistem yok" [tan kastım şudur:

    • Öğretmenler çok özverisiz---devlete kapağı atalım sonra takılırız mantığıyla geliyor çoğu (bunu kendi babam için söylemiyorum sürekli öğretmenler odasında büyümüş müdür odasında takılmış biri olarak söylüyorum) bunun sebebi olarak 657 gösterilebilir kadroyu alan kendini peygamber ilan ediyor

    • idelaist olanlar da emin olun bir iki yıl sonra "Amaaan dünyayı ben mi kurtarıcam yeiagh" kıvdıbına geliyorlar o yüzden sistem öyle bir halde ki kendisine uymayan hocaları da potasında eritiyor.

    • Çok keyfi uygulamalar var hem yönetim kadrosunda hem alt kadroda; milli eğitim bakanlığına gelen kaç bakan sahada çalışmış öğretmen haberiniz var mı beyler yok ben söyliyim bir elin parmağını geçmez cumhuriyet tarihinde, bu da şuna sebep oluyor öğretmen öğrenci arasında ki bağı işleyişi bilmeyen adamlar okulları yönetecek yönetmelikleri çıkarıyor yani kafa başka yerde vücut başka yerde bu yüzden istenilen verim hiçbir zaman alınamıyor ve sürekli sistem değiştiriliyor, sistem değiştikçe sorunlar artıyor benim 5 yaş büyük kuzenim lgs ile bir büyük kuzenim oks ile ben 2 sbs ile kardeşim 3 sbs ile 4 yaş küçük kuzenim teogla liseye geçtik böyle bir saçmalık olabilir mi beyler(Bi anekdot aktarayım hemen; bi hocamın eşi Almanyada ilkokul okumuş yıllar sonra birlikte gezmeye gittiklerinde eşi demiş ki şurada ki çöp kovası ben öğrenciyken de vardı. inanabiliyor musunuz bizde gibeyim çöp kovasını okulların yılı sınavları sistemi değişiyor.)

    • Öğretmenlere gerekli değer de verilmiyor orası ayrı mesele senin geleceğini yetiştiren adamlara sen tutup "Ben 8-5 mesai yapan memurumla öğretmene aynı değer mi vereceğim" dersen mantar gibi her yere eğitim fakültesi açıp barajı geçeni öğretmen alırsan fen edebiyatlardan mezun olan adamlara formasyon verip öğretmen çıkarırsan öğretmenler de çalışmaz tabi. istediğin kadar akıllı tahta ver istediğin kadar tablet ver EĞiTiMiN BiRiNCi UNSURU ÖĞRETMENLERDiR BUNU DEĞiŞTiREMEZSiN.Öğretmenlere hakettiği değeri de vermezsen onların kafa sürekli "Maaşımı alayım evime gideyim" olur. ]

    ---"Eğitim yok" [tan kastımı ise sadece bir olayla özetleyeyim:

    • Bu olayı anlatmadan önce Kıymetli Aziz Sancarın kemalist eğitim sistemi olarak adlandırabileceğimiz sistemi ne kadar övdüğünü ve önemsediğini bir kere daha size hatırlatmak istedim. (Beyler kesinlikle sol görüşlü değilim hatta Atatürkle aram o kadar iyi de değildir o yüzden şuanda klagib bir Atatürkçünün söylediklerini okumuyorsunuz. - kemalist eğitim sisteminden kastım şudur:özellikle 1940 larda yerleştirilmeye çalışılan köy enstitülerinin başı çektiği sistem)

    • Evet beyler bu sistem belki öğrenciye mükemmeli vermiyordu ancak öğretmen öğrenci arasına bir ağabey abla (Belki ana baba) bağı yerleştirip
    öğretmenle öğrenci arasında duygusal bir bağ saygı sevgi bağı kurulmasını sağlıyordu. Bu da akıllı öğretmenlerin elinde öğrenciye ulaşmak ve ona gereken bilgilerin geçmesi için mükemmel bağı kurmasını kolaylaştırıyordu. Yani öğretim ekgib kalsa dahi arada ki duygusal bağdan dolayı çocuk belki ailede öğrenemediği edep adap büyüklerle küçüklerle iletişim kurallarını öğretmeni aracılığıyla öğreniyordu.

    • Peki şimdi ne oldu: birebir yaşadığım olaydır lise öğrencisinin biri dışarda sigara içerken öğretmenine yakalanıyor öğretmeni oğlum hayırdır diyor çocuğun cevap sanane, ve sigarayı öğretmenin yüzüne gülerek üflüyor. Sizce çocuk ceza aldı mı HAYIR. Kınama bile vermediler veremediler. Sizce çocuğun zütü bu kadar rahattayken çocuğa herhangi bir eğitime(öğretimi kastetmiyor arada ki farkı biliyorsunuzdur bilmeyen derhal burayı terketsin.) tabi tutabilir miyiz beyler eğri oturalım doğru konuşalım bu çocuğun okula dahi alınmaması lazım bence.]

    Neyse okuduğunuz için teşekkürler öptüm.
    ···
   tümünü göster