/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 1.
    0
    Şuan yaşadigimiz ulkeden hemen hemen hic kimse memnun degil inanmazsanizda cikin sokaga muhabir gibi anket yapin bakin sonuclara. Suan akp secmenleri bile ulkenin halinden memnun degil peki neden mi boyleyiz iste maddeliyorum.

    1- Takim tutar gibi parti tutmak
    Turkiye bu gunlere geldiyse bu yuzden geldi. Cebinde bes kurus parasi yoktur. Bir yerde havalimani yapilir . Ok porto hovolomono yopti denir. Hic bir muhalefet partisine şans verilmez. Bu yuzden en kotu iktidardaki parti gitse bile yine ayni kafada sadece ismi degismis bir baska parti gelir.

    2- Araplasma Istegi
    Turkiyenin hatta turklerin en buyuk problemlerinden bir tanesidir. Gecmisimize donelim diyip osmanlidan kalma sacma sapan arap geleneklerini ve goreneklerini icimize sokmaya calisirlar. Dinimizde boyle yaziyor diyip uydurma hadisleri ele alip ulkenin icine sicmaya calisirlar. Boyle Turklerin milliyetci duygusunu koreltip arap yalicisi dusenmeyen cahil yobaz itattkar bir toplum yaratmak isterler , ama Turklugun icinde itaatkarlik barinmadigi icin bu politika cok surmez.

    3- Kadini sosyal hayattan soyutlamak
    Yine dinci yobaz kafasinin dusuncesidir buda. Kadinlara 2. sinif muamellesi yapmaya calisirlar. Sadece kocasina ve cocuklarina bakmasi gorevini verirler. Kocalarina baskaldirmamalari icin surekli siddet kullanirlar. Ve nitekim suan basarili oluyorlar.

    4- Ataturku ve Inkilaplarini Unutturma
    Ataturk Turk halkina ozbenligini tekrar kazandirdigi icin itaatkarligi , padisahlara kulluk ettirmeyi kaldirdigi icin belli bir kesim tarafindan sevilmez unutturulmaya calisilir. Tarih kitaplarindan silinmeye calisilir.

    5- Bilimin ve Akilciligin gelistirilememesi
    Egitim sisteminden kaynaklanan cok onemli bir maddedir. Genc nesillere gercekten bir sey ogretilmesi yerine sadece belli sinavlari gecmesi adina verilen ezberci bir yapidan dolayi. Cocuklar ne kendisine ne bilime ne de dusunmeye firsat bulabilir. Cunku verilen odevler ve dersler sanki cocuklarin dersten baska hic bir sey dusunememesi icin yapilmis bir sistemdir.

    Edit : mobilden yazildigi icin yazim hatalari olabilir kusura bakmayin.

    Edit 2 : Bu maddeler turkiyenin kalkinmasi icin yapilmasi gerekenden cok Turkiyenin suan neden boyle oldugu hakkinda olmus kusura bakmayin konudan sapmisim kafam biraz yogundu .
    ···
   tümünü göster