/i/Tespit

  1. 1.
    +1
    Saat gecenin ikisi, sahilde oturmuş şişeden şarap içiyorum.
    Elaman usul usul yanaşmaya başladı. Aha dedim mevzu var. Eli yüzüde düzgün, çekmiş iskarpinleri.
    ikidir geçip beni yokluyor, sonunda geldi çöktü banka. Selam kelam, kimsin nesin.
    Kulaklık takılı. Çıkar abi kulaklığı birlikte dinleyelim dedi. Baktım elemana efkar level 99.
    Telefona baktım Buika çalışıyor. Kulaklığı çıkarmadan Müslüm babadan affet açtım. Çocuk şimdi durduk yere kültür şoku yaşamasın. Düşünceli adamım vesselam.
    Biraz çaldı. Tam Azer Bülbül çalıyordu ki bir daha açar mısın abi şu şarkıyı dedi hiç teklemeden yaktı sigarayı. Dedim aç kalkanları Mihrali, geliyor darbe.
    Şarkı ortasına gelmeden hemen önce, abiiii dedi, kafayı çevirdim aldım bi yudum şaraptan dibine gelmişiz avs. Baktı bi 3 saniye.
    Zor abi zor dedi. Cevap vermedim kafam şişede kalmış. Bi fırt daha çekti, arkadan Müslüm baba ateş ediyor zaten. Durdu durdu çok sevdim be abi köpek gibi sevdim dedi. Sonuna gelmiş cuvaradan filtresi dahil son bi yolluk çektim, üflemeden sessizce banktan kalktım ve yürüdüm.
    Konunun özüne gelirsek. Ulan dalyarak, o kadar özlü konuşuyorsun, damardan girmek için doğru anı buluyorsun, e alengirli bir kardeşimizsinde.
    Tüm bunları bankın birinde gecenin ikisinde elinde köpeköldüren, saç baş karışık yolda görsem selam vermeyeceğim adama ne anlatıyorsun a benim avel kardeşim. Tamam belli yani sevmişin de, muhatabı kim mevzunun? itim olm ben, ipsiz sapsızım, yoldan çıkmışım, aksi nalet bir adam olmuşum ben. Bu hikayenin içinde benim yerim ne, neden ben? Gecenin ikisinde, ulan mideyi de bozmasak bari diye düşünen adamım lan ben, dış güçlerin oyunu musun olm sen? Beni böyle buhranların içine niye çekiyorsun? Al bak değdi mi o bütün moda, o kadar lafın üstüne hiç birşey söylemeden yalnızca kalktım ve yürüdüm. Doğru olan bu beyler. Cevap vermeyin böyle adamlara. Sonra bir kaç anlamsız cümle kuruyoruz, adam gidiyor hayatının anldıbını yüklüyor sonra onlara.
    illa birşey deme gereği hissedersiniz derin bir nefes alın ve alabildiğince dünyanın sırrına sahip biriymiş gibi "gibtir git burdan" deyin. Çünkü bu adam mal, bu adam körpe, bu adam yanlış yerde.
    Gerçekten gibtirip gitmesi gerekiyor. Bir an önce koşa koşa, ayakları zütüne vura vura Şener Şen koşusuyla, acilen o kadının yanına gitmesi gerekiyor. Doğru adres o çünkü. Senin benim neee işimiz var bu kadar duygunun tavan yaptığı yerde. Ulan beni bile iki saniyede mideyi de bozmasak bari düşüncesinden alıp anlamsız bakışlarla uzaklara daldırdıysan o kadını nasıl duruma sokarsın düşün. Muhattap hatası yanlış birşey güzel kardeşim. Adamı vezir de eder rezil de eder.
    Ben seni rezil ettim bu seferlik şeker kardeşim.
    Ders al, gelen sefer bu afilliliği doğru kişiye harca da vezir ol diye. Dedim ya düşünceli adamımdır.

    He yok muydu bizim de söyleceğimiz birşeyler? Olmaz mı tonla. Ama biz o banktan bir yıl önce kalktık be güzel kardeşim. Bakma şimdi durduğumuz yere, bir kaç laf fena oturdu aylardır onu kaldırmaya çalışıyoruz. Onlar bi gitsin bak bakalım bir daha görüyormuyum bu huur çocuğu bankın yüzünü. ikna kabiliyetim yüksektir he. Biraz ikna oldu sanırım. Ya da olmadı bilemiyorum. Sözü açılmışken; hem zaten "Ne değişir ki?".
    ···
   tümünü göster