/i/Korkunclu

Korkularımız yaşamımızı yönlendirir.
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +9
    Ali dayı soruyordu ben cevaplıyordum. Beyler nasıl anlattığımı buraya yazıyorum bakın.

    ALi DAYI-A
    BEN-B
    NiSA-N

    B:Ya işte Ali dayı biz denize gittik ıssız bir kumsalda yüzük buldum. Yüzükte acayip yüzüktü yani gösterişi yüksekti taşlı falandı. Sonra yüzüğün içinde araça şeyler yazıyordu onu okudum taktık yüzüğü.Her istediğim oluyordu neredeyse sanki bana yardım eden birileri vardı.

    D:Dur dur, yüzüğün altında arapça harfleri okuduktan sonra mı böyle oldu?Ve yüzüğün taşı hangi renkti?

    B:Aynen Ali Dayı okudum harfleri cümleyi sonra oldu her şey. Taşın reni bordoydu, kırmızı gibiydi ama daha koyusuydu kan rengi gibi işte. Rüya gördüm(geççiyorum anlattım hepsini rüyaların, annemin su getirişini falan)

    D: O yüzük tılsımlıymış. Eskiden birisi büyü yapmış bazı varlıkları kendine bağlamış.O büyü cümlesini okuduğun anda sana itaat etti varlıklar. Büyüyü yapan adam kendi işlerinde kullanmış anlayacağınız. Aslında bu iyi bir şey ama sen yüzüğü fırlattığın zaman o varlıkların hasmına geçmiş yüzük. Yani kabile kabile olur varlıklar. Düşman kabileye geçti yüzük.O yüzük seni düşman kabileden korurdu oğlum. Bir nevi muska görevi gibi hatta daha iyisi.Hem seni koruyacak hemde sana yardım eden varlıklar olacak.

    Ben hemen lafa atladım.

    B:Ali Dayı peki şimdi bana itaat edenler bir daha etmeyecek mi?Sonuçta cümleyi okudum, sadece yüzük yok.(Nisa tırsıyor beyler azını açamadı)

    D:Edecekler ama düşman kabilesi sana bulaşacak oğlum.O yüzük seni düşman kabileden saklıyordu, ama şuan o yüzük yok ve sanırım çok uzaklara gömülmüştür. Şimdi sen sana itaat eden varlıkların reisisin. işte bu yüzden düşman kabile seni hedef alacak, sana itaat eden kabilede seni korumaya çalışacak. Korkma seni kurtarırım ben böyle olayları çok gördüm saklarım seni onlara karşı. O anlattığın kedilerde seni korur hep, önünde duran düşman kabile kedileri sana dokunamazdı yüzük olsaydı, ama şimdi muskan olmazsa her şey yapabilirler. Neyse dur bakalım seni korurum ben rahat ol.

    B:Eyvallah dayı ne yapacaksın

    Hemen hazır muskalardan bir tane verdi, ayrı olarak kendisi bir tane daha yazdı. Nisa'nın boynundaki muskanın aynısından vermişti bana. Beyler düşünsenize size itaat eden varlıklar var çok iyi geliyor değil mi size? Ama tak iyi işte o yüzüğü dışarı atmasam iyiydi lakin yüzük onlarda, beni hep rahatsız edeceklerdi.

    yazıcam beyler rez alın. Sevgilime mesaj atıyorum bazı yerleri unutmuşum hatırlamak için
    Tümünü Göster
    ···
   tümünü göster