/i/İnanç

İnanç
  1. 26.
    +20 -4
    CAHiL BiR ATEiST DAHA. KENDiNi SORGULAMIS SANIYOR. HEY ALLAHIM.

    izle şunu ve sesini kes.

    https://www.youtube.com/w...qUUmbTe1OTtHcws1n1m907OnC
    ···
    1. 1.
      0
      sorun 8 günde yaratması değil önce yeri "sonra" göğü ve yıldızları yaratması. ancak bugün biliyoruz ki yıldızların bazıları dünyamızdan eski. 1-10 milyara kadar yaşları var.
      ···
      1. 1.
        +3
        kardeşim yer diyince sen suan bastıgın yeri mi anlıyorsun ? evren olarak bakın şu işe.Bak senden ricam suraya boyle soruları yazmadan önce tarafsız bir şekılde arastır lütfen .
        ···
    2. 2.
      +2
      nereyi anlamam lazım panpa?

      hicr19 a bakalım: Ve yeryüzü; onu uzattık (yaydık) ve oraya büyük dağlar koyduk. Ve orada her şeyden (bütün bitkilerden) mevzun (birbiriyle orantılı) olarak bitkiler yetiştirdik.

      V"el arda" medednâhâ ve elkaynâ fîhâ ravâsiye ve enbetnâ fîhâ min kulli şey’in mevzûn(mevzûnin). arapçası

      fussilet 9 arapçası: Kul e innekum le tekfurûne billezî halak"al arda" fî yevmeyni ve tec’alûne lehû endâdâ(endâden), zâlike rabbul âlemîn(âlemîne).

      De ki: “Siz mi yeri iki günde (iki evrede) yaratanı inkâr ediyor ve O’na ortaklar koşuyorsunuz? O, âlemlerin Rabbidir.”

      iki yerde de geçen "el arda : arz, yeryüzü" anldıbına geliyor. yani üzerinde dağların bitkilerin olduğu yeryüzünden bahsediliyor.
      ···
    3. 3.
      +1
      Cahil bir ateist daha diyor daha konunun ne olduğundan haberi yok.2-3 video izlemiş youtubeden hazır link koyuyor konuyla alakası olsa neyse. Adam sana 6-8 gün ile ilgili bir soru sormuş mu da sen o linki attın buraya. Ayrıca ayette bahsettiği yer kelimesi arkadaşın dediği gibi bildiğimiz yeryüzü arapçayla zerre alakan olmadığı için yer kelimesinin arapça da özel anlamları olduğunu bilmiyorsun .işin içinden çıkamayınca kafanızdan meal sallamak sizin en iyi yaptığınız iş zaten. Böyle böyle kendinizi kandırmaya devam edersiniz.
      ···
      1. 1.
        0
        tamam panpa
        ···
    4. 4.
      +1
      ben tarafsiz bakiyorum ateist won
      ···
    5. diğerleri 2
   tümünü göster