/i/Siyaset

Saygı Çerçevesinde Özgür Siyaset Platformu
  1. 101.
    0
    cudi, sur, nur ve yafes mahallelerinde sivil vatandaşların yaşam alanları ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile orantısız güç kullanılarak yerle bir edilmiş durumdadır.

    - sokaklarda kan ve ceset kokusu hala hissedilmektedir.

    - sokağa çıkma yasağının ardından genel kurmay başkanlığı tarafından açıklanan ölü sayısının ise 666 olması dikkat çekicidir. bölgede geceleri plakasız araçlarla dicle kenarına cesetlerin atıldığı iddia edilmektedir.

    - cizre’de ipekyolu olarak bilinen bölgede, insanların yanarak öldüğü iddialarının olduğu viran halde bulunan 3 ayrı bordum katı tespit edilmiş ve bu bodrumlarda insan bedenlerine ait kemik ve organ parçalarına rastlanmıştır.

    - çatışma koşullarının yarattığı fiili sıkıntıların yanı sıra, bölge halkının yoğun bir duygusal travma yaşadığı görülmüştür. bölgede yaşayan yurttaşlarımızın önemli bölümü başta çocukları olmak üzere yakınlarını kaybetmiş, gelecek kaygısı ve can güvenliğinden endişe eder haldedir. bölge insanı ciddi bir travmayla karşı karşıya ve duygusal kopuşun eşiğindedir. sokaklarda konuştuğumuz insanlar ağlayarak kendilerinin de insan olduğunu belirtmiş, "biz düşman değildik bize bu muameleyi niye reva gördüler? bizi neden öldürdüler?" diyerek tepkilerini dile getirmişlerdir.

    hala savunanlar var bu yorumlardan sonra
    ···
   tümünü göster