/i/İnanç

İnanç
    başlık yok! burası bom boş!
  1. 26.
    +1 -1
    kardeş bırak bu irade meselesini kader ve kaza diye bir şey var didinizde sonsuz kudret ve güce sayıp bir allahınız var A:SDASD her şeyi bilen eden benim böyle olucağımı sınavı geçemiyeceğimi bilen bir allah niye sınava sokar ki vede bir ayet paylaşıyım ;
    - Allah Kuran'da Enam suresi 125. ayet de şöyle buyurmuş "Allah, iyiye ve güzele zütürmek istediğinin göğsünü islam'a açar. Saptırmak dilediğinin de göğsünü öylesine daraltıp tıkar ki, o, göğe yükseliyormuş gibi olur. Allah, iman etmeyenler üzerine pisliği işte böyle atıverir." Allah bizim iman etmememizi kendisi diliyorsa ve istiyorsa neden bizi cehenneme atıyor bu bir mantık hatası mı?

    - Ayrıca Bakara 7. ayette de şöyle diyor "Allah onların kalpleri, kulakları üzerine mühür basmıştır. Onların kafa gözleri üstünde de bir perde vardır. Onlar için korkunç bir azap öngörülmüştür" Allah bizim imanımızı mühürlüyorsa o zaman bizi cehenneme niye atıyor iman etmememizi kendisi mi istiyor.

    - Ayrıca ibrahim suresi 4.ayetde yine Allah dilediğini saptırıyor "Biz, görevlendirdiğimiz her resulü ancak kendi toplumunun diliyle gönderdik ki, onlara açık seçik beyanda bulunsun. Bunun ardından, Allah dilediğini saptırır, dilediğini de iyiye ve güzele kılavuzlar. Azîz'dir, Hakîm'dir O" O zaman biz neden işlediğimiz günahlardan sorumluyuz? Allah bizi imansız yapıyorsa neden geri kendi yaptığı şey için bizi cezalandırıyor.
    kardeş biraz araştır sorgula lütfen bilmediğin konu için tartışma
    ···
   tümünü göster