/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    0
    Ortadoğu dini Adem'i ilk insan olarak kabul ediyor. islamiyet'te ise diğer ikisinden farklı olarak Adem'e suhuflar da gönderilmiş. suhuf arapça sayfa anldıbına geliyor. Yani basbayağı bildiğimiz kağıda yada başka birşeye yazılmış yazı anlamında kitaplar kadar kapsamlı olmayan metinlerden bahsediliyor.

    Bu suhuflardan Adem'e 20, Şit'e 50, idris'e 30, ibrahim'e 10 sayfa gönderilmiş.

    Böyle ise Adem dünyaya ilk insan olarak geldiğinde okuma yazma biliyor olmalı. Tabii ondan sonrakiler de ondan öğrenmişlerdir.

    Peki bir de bu öyküyü bilimsel açıdan ele alalım. Bugünkü anatomik özelliklere sahip olan homo sapiens'in en az 100.000 yıldan beri varolduğunu biliyoruz. Bunun 200 bin yıla kadar gitmesi de olası. Bulunan kemiklere yapılan Karbon testleri bu sonucu gösteriyor. O halde bilimsel olarak Adem'in ilk insan olabilmesi için 100.000 yıl önce yaşamış olması gerekir.

    Ama biliyoruz ki, yazı günümüzden sadece 3500-4000 yıl önce keşfedildi. Bu çelişkili durum sence nasıl açıklanabilir.

    Hristiyan ve Museviler için Adem'in yaşını tespit etmek mümkün. Çünkü Tevrat'ta bu konuda oldukça ayrıntılı bir kronoloji var. Buna göre tam bir yıl tespiti yapmak bile mümkün: M.Ö. 4004 yılı. Bilimsel olarak ise bu olanaksız. O tarihte yüzbinlerce belki de milyonlarca insan vardı dünyada.

    Son derece çelişkili bir durum var Ortadoğu dinlerinde: Tevrat kendini verdiği kronoloji ile bağlamış durumda, islamiyet ise suhuf'larla.
    ···
    1. 1.
      +1
      Dostum güzel bilgi sana katılıyorum fakat şunu belirteyim ; Homosapiense karbon testi yapılmaz karbon testi 50 bin yıldan gerisini belirtemiyor.
      ESR (Electron Spin Resonance)
      TL (Thermoluminescence) ve OSL (Optically Stimulated Luminescence)
      Bu testler yapılmış olması lazım 300 bin yıla kadar gidebiliyor bu testler.
      + Hiç uzağa gitmesek bile olur Ademin ilk insan olması mağara adamları ile bile çelişiyor.
      ···
   tümünü göster