/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +1
    Evet beyler bu başlıkta nedir görülen ilginç pgibolojik rahatsızlıklardan bahsetcem

    Hayalet bacak Sendromu
    Hayalet bacak sendromu yaşayan kişiler, bacakları ya da vücutlarındaki herhangi bir organları alındığı halde, o organ hala varmış gibi hissederler. Hayalet bacak sendromu yaşayan kişilerin %50-80’i, herhangi bir organları alınmış ya da uzuvları kesilmiş olan kişilerdir. Bu hastalığa sahip olan kişiler, kaybettikleri organlarının bulunduğu bölgelerde acıma ya da rahatsızlık hissederler.

    Bazı hastalar, konuşurlarken kendilerine rahatsızlık veren ve vücutlarında olmayan organlarının hareket ettiği, bazılarıysa istemleri dışında hareket ettiği hissine kapılabilirler. Bu rahatsızlık, ‘’Sanal Gerçeklik Terapisi’’ ile tedavi edilebiliyor

    Munchausen Sendromu
    Bu hastalığa sahip kişiler dikkat çekmek ve sempati kazanmak amacıyla ciddi bir hastalıkları ya da pgibolojik bir travmaları var gibi davranırlar. Zaman zaman pgibolojik etkilerin vücutta etkili olduğu ve kişinin gerçekten hasta olduğu da görülebilir.

    Munchausen Sendromu, halk arasında hastane bağımlılığı ya da ‘hastalık hastalığı’olarak da bilinir

    Dilde aksan bozukluğu
    Dilde aksan bozukluğu, genelde beynin hasar görmesiyle gerçekleşen ve çok nadir görülen bir rahatsızlık. Bu rahatsızlığa sahip kişiler, ana dillerini -aldıkları ani hasarla birlikte, hiç bir öğrenme süreci olmadan- şimdiye kadar hiç konuşmadıkları ya da duymadıkları aksanlarda konuşabilirler. 1941 ve 2006 yılları arasında bu rahatsızlığa sahip yalnızca 50 vaka kaydedildi.

    Alice Harikalar Diyarında Sendromu
    Bu rahatsızlık uyuşturucu maddeler kullanan ya da deneyen kişilere oldukça tanıdık gelecektir. Alice Harikalar Diyarında sendromu, kişinin zaman, mekan ve vücut algısını kaybetmesidir. Bu rahatsızlığı yaşayan kişiler, küçüldüklerini, vücut şekillerinin değiştiğini ya da vücutlarının belli bölümlerinin daha küçük olduğunu hissederler. Aynı şekilde çevrelerindeki insanları, o insanların vücutlarının bazı bölümlerini, hayvanları ya da objeleri de gerçek boyutlarından daha küçük olarak algılarlar
    ···
   tümünü göster