/i/Tespit

  1. 1.
    +22 -2
    LANET OLASI EĞiTiM SiSTEMiNiN ÇÖKMESiNE SEBEB OLAN 5 ŞEY

    1- Okul saati:
    Okul saatleri çok fazladır hayatımız okul olmuş amk insan bi yaşamayı öğrensin 4 duvar arasında yaşamayı mı öğrenicez kardeşim. Bunedir böyle minumum 6 saat liselerde 8 - 9 saat bloke dersler bile var 80 dakika ders. Bu kadar uzun okulda tutarsan kimse bi gib anlamaz anlamak dahi istemez. Okul saatleri tartışmasız 3 - 4 saat olmalıdır 9 -12 / 8- 12

    2-Anlamsız Dersler:
    Yav kardeşim edebiyat dersinin bana ne işe yaradıgını söyleyebilecek babayiğit varmı sadece bu değil ben size en basitinden örnek veriyorum. Meddah teşbih bunlar ne gibimsonik şeyler aq. Mesela dil anlatımı. Arkadaşımla selamlaştım napıyon kanka dedi ben düzeltip kardeşim o napıyorsun olacak mı dicem amk.

    3-Kötü Hocalar:
    Bu hocalar öğrencisi olan çocuklara koyun gözüyle bakarlar genellikle ellerine cetvel alırlar sanki çoban dıbınakoydugum eğitimin biçimine bak döverek eğitiyor. Tahtaya kaldırır ve bilemeyince kızar bağırır hatta vurabilir bu daha çok ilk okulda görülür çünkü lisede böyle bişey yapmaya zütü yemez. Zaten bu hareketleri çocuk yaşta yaşayan birisi okuldan soğumuştur bile geçmiş olsun.

    4-Geç Ders Seçimi:
    Bu 2. sebeble benziyor ama daha farklı. Lise 2 nin sonlarında seçim yapılır sayısal sözel olarak. Bu seçimler lisede değil orta okulda veya daha erken yapılmalıdır. Her öğrenciye okuma yazma gibi temel şeyler öğretilmeli tabiki. Matematik hayat bilgisi. Fakat daha sonrasında herkes neyde iyiyse ona yönlendirilmelidir bu zaten yapılıyor ama o kadar geç yapılıyordu taa lise 2 de bu çok saçma bişey. Bu seçim yapılana kadar hayatını değiştirecek 2 sınav oluyorsun. Teog sınavından önce olmalıdır bu herkes hangi derste iyiyse onun sınavına girmelidir. Avukat olucak adamın matematikle ne işi var amk zorla matematik öğreniyor yapamadıgı içinde teogtan veya ygs den kötü puan alıyor.

    5-Aile baskısı:
    Bu baskıları daha çok aptal ve yobaz geri kafalı aileler yapar. Çocugunun hayatı okulmuş gibi görürler ama hayatını dışarıda arkadaşlarıyla vakit geçirerek harcamalıdırlar. Deli gibi ders çalıştırırlar ve sokağa çıkma yasagı verirler derse çalışmak için. Bu yanlıştır herşey ders değildir asıl ders dışarısıdır daha küçük yaşta çocukları robot gibi ders çalıştırmamalılar dışarı çıkıp cocuklugunu yaşamalılar taso oynamalı boncuk tabancalarla savaş yapmalı mahalle maçları yapmalı çocuklugunu yaşamalıdır. Ders çalışma baskıyla büyüyen bir çocuk tabikide okuldan soğur

    EDiT: 10 tane çok geldiği için 5 tane yazdım sonra başlığı değiştirmeyi unuttum kusura bakmayın panpalar
    ···
   tümünü göster