/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 1.
    0
    panpa benim görüşüm bu.benim lafım aslında müslümanlara... kuranda bir ayette bile evrim yokken nasıl evrim var diyorsunuz. belki kızacan bana ama müslüman bir adam yaratılışa inanır.bu gibi kavramlırı reddeder.ha tabikide araştırark
    ···
    1. 1.
      0
      Alyuvarlar mesela pampa, daha fazla oksijen taşımak için Organellerini kaybettiler. Bunun gibi örnek çok ama bana kalırsa evrim tek canlıdan değil de yaratılmışların değişmesi ile olmuş olabilir. Ama insanda da bazı noktalar var mesela 20 lik diş olsun, kuyruk sokumu olsun, apandisit olsun. Bunlar gereksiz organlar ve çıkıntılar. işlevlerini kaybetmişler mesela bende ne apandisit var ne 20 lik diş.

      Başka bi mesela kuranda yazmıyor diyorsun da bu bana orta çağ skolastik düşüncesini hatırlattı. Evet araştırma yapalım demişsin ancak Kuran bir bilgi kitabı değil diyor ilahiyatçı babam. Yani kuranda dinozorlar yok (biliyorum çok basit ama örnek olsun) o zaman dinozorlar yok mi dicez? Allah inancın esasları, gelecek yaşam ve peygamberlerin hayatını anlatmış bize o kitapta.

      Allah bize yararı olmayan bişey yaratmaz deniyor mesela kuranda, hadislerde. Ancak sana şunu sormak istiyorum, bizim yanında değeri bile olmadığımız ve gözlemleyerek bile sınırlarını bulamadığımız evrenin bize faydası ne? Ve biz Bu koca evrende dünyalılar olarak görevimiz Allaha ibadet edip cennete gitmek mi?
      ···
   tümünü göster