/i/Başıma Geldi

Hayatta başınıza gelenlerden ibaret değil midir?
  1. 1.
    +125 -28
    Evet, ameliyat gözünüze çok zararsız görünüyor demi. Hadi size öyle miymiş değil miymiş göstereyim.

    Ameliyat odasına girdiniz sedye hemen önünüzde doktorlar hazırlıklarını yapıyor oradan kaçmak istediniz korktunuz ağlamak istediniz küheylan gibi delikanlılar olarak annenizin orada olup sizi güvenli kollarının altına almasını istediniz ama o odada aklınızdan geçirdiğiniz hiç bir şey olmayacak ve tek çıkış yolu o ameliyat masasına yatmak ve zamanın hızlı geçmesini dilemek.

    Ameliyat masasına uzandınız doktorlar etrafınıza toplaştı hemşirenin birisi çıkıp narkozu vücudunuza verdi bir diğeri kas gevşetici ağrı kesici ve uyutucu ilaçları sıra ile damarlarınızda dans etmesi için iğneyi soktu, bu biraz acıttı ama olsun birazdan tüm vücut uyuşacak ve tüm acılarınız dinecek. Artık gözleriniz kararıyor ve derin bir uykuya dalıyorsunuz.

    Uykunuz çok derin hiç bir ses hiç bir kuvvet sizi uyandıramaz ta ki tek bir şey dışında. Etinizi kemiklerinizden ayıran neşter darbeleri. Artık bilinciniz açıldı anestezi başarısız oldu ameliyatın acilen durması gerek doktora vücudum uyuşmadı demek için kalkmayı çalışıyorsunuz ama vücudunuz sedye ile birleşmiş halde. Ağzınız düğümlü tek çalışan organ gözleriniz.

    O an o ameliyat masasından kalkıp gitmek istediniz. Korktunuz ağlamak istediniz annenizin sizi oradan kurtarmasını istediniz ama yine başka bir şansınız yok. Tek seçeneğiniz uzun saatler süren ameliyatınız bitene kadar orada öylece yatıp birilerinin canınızı alması için dua etmek. Tüm neşter kegiblerinin acılarını kemiklerinize alınan darbeleri ve etrafınızda ki doktorların konuşmalarını dinlediniz artık ameliyat bitiyor, sonunda!

    Artık tek yapmanız gereken 10 dakika daha sabretmek, vücudunuzda ki tüm kegibleri diktiler mi özgürsünüz. Stajyer asistanların sırası geldi. Günlerdir staj için birilerinin o sedyede uzanmasını bekliyorlar. Doktor ellerini yıkamaya gitti. Hayatınız liselilerin ellerinde. Bu sonu beklemiyordunuz demi amk. Ameliyat olucaksanız gidin özelde olun devlet hastanesi deki bebeler damar diye sinire basıyorlar iğneyi.

    Not: Bu bilim kurgu bir şey değil tamamen yaşanmış olan hayat hikayeleri. Okurken tüylerinizi ürperten şeylerin verdiği acıları bazıları çekti. Bu sadece acıyla da kalmıyor. Hayatınız boyunca leke gibi yapışan o an tüm pgibolojinizi alt-üst edecek. Belkide buna dayanamayıp ölümü daha kolay bir yol olarak göreceksiniz.



    Anestezi farkındalığının rastlanma sıklığı 1000 operasyonda 1.3 olarak bildiriliyor. Her yıl 21 milyon insanın anesteziyle ameliyata alındığını düşünürsek yaklaşık 25 bin kişi ameliyat masasında uyanıyor. Hastanın vücudu tamamen felç olsa da hastalar konuşulanları duyabiliyor, ortamda olan biteni algılayabilir, kendi vücuduna yapılan müdahalelerin farkına varıyor. En korkutucu olan ise acıyı hissedip kılını kıpırdatamayanlar. Vakaların 3 de 1 inde acı da hissediyor.









    Kansas’lı Todd Whitlock ameliyat masasında uyandığında kol ve bacağı tamamen açıktı ve doktorlar kemikler ve kaslar üzerinde çalışıyordu. Tamamen paralize olmuş ve kıpırdayamıyordu fakat olan biten her şeyi hissetti. “Bunun nasıl bir acı olduğunu tarifleyemem. Acı skalasında 1- 10 arasında değerlendiriyor, bu acı o skalanın dışındaydı. içinizden bağırıyor ağlıyorsunuz ama kirpiğinizi bile oynatamıyorsunuz”. diyor


    ···
   tümünü göster