/i/Tespit

  1. 1.
    -2
    Beyin Yakan 10 Teori

    1) BÜYÜK BUZULLAŞMA: Büyük buzullaşma, evrenimizin geleceği son durum hakkındaki teorilerden birisi. Evren sınırlı bir enerji kaynağına sahip. Bu teoriye göre, enerji bittiğinde evren tamamiyle donacaktır. Parçacıkların hareketi tarafından üretilen ısı enerjisi, ısı kaybı gibi evrenin tüm doğal yasaları bir gün yavaş yavaş sona erecek.

    2) TEKBENCiLiK: Tekbencilik (solipsizm), bireyin bilinci dışında hiçbir şekilde varolmadığını iddia eden felsefi bir teoridir.

    3) iDEALiST FELSEFE: George Berkeley, idealizmin babası, her şeyin insanların zihninde bir fikir olarak var olduğunu savundu.

    4) PLATON VE KUSURSUZ FORMLAR: Her filozof gibi Platon'da gerçeklik hakkında bir şeyler iddia etmiştir. Platonun iddiasına göre, bizim algılarımızın ötesinde olan 'kusursuz formlar' dünyası vardır. Bizim gördüğümüz her şey gerçekte olanların gölgesinden ibarettir.

    5)ŞiMDiCiLiK: Şimdicilik şunu savunuyor ki, sadece şimdi vardır. Geçmiş ve gelecek, hayali kavramdan başka bir şey değildir.

    6)ENTERNALiZM: Şimdicilik kavrdıbının tam tersidir. Bu düşünceye göre zaman, çok katmanlıdır. Tüm zamanlar aynı anda vardır. Fakat ölçüm bir gözlemci tarafından belirlenir.

    7)KAVANOZUN iÇiNDEKi BEYiN: Bilim adamları tarafından tartışılan bir sorudur. Bu inanca göre, insanın gerçeklik algısı tamamen subjektif düşüncelere bağlıdır.

    8)ÇOKLU EVREN YA DA PARALEL EVREN: Bu teori, gerçekliklerin sonsuz bir sayıda var olabileceğini düşünür.

    9)KURGUSAL GERÇEKLiK: Çoklu evren teorisinin en büyüleyici parçasıdır şüphesiz ki. Superman gerçek, belki Harry Potter da gerçektir!

    10)FENOMELiZM: Herkes kendisinin görmediği yerlerde neler olduğunu düşünmüş ve bu konuda fikirler üretmiştir. Bazı bilim adamları da bu soruyu yanıtlamaya çalışmışlar ve demişler ki, kaybolurlar. Fenomelist filozofların inancına göre, nesneler sadece biz onları algıladığımızda vardırlar.

    EDiT : eksiliyenlerin beyni yok
    ···
   tümünü göster