/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +2 -6
    büyük okyanus neree van gölü nere deli heralde ama hadi ciddiye alayım demin birinede yazdım copy-paste

    tatlı su ve tuzlu suyun karışmamasını ve bunun kuranda mucize olarak geçtiği mucize olarak atfediliyor fakat tatlı su ve tuzlu su orada karışıyor sadece az miktarda karıştığı için göze öyle gözüküyor bence kuranın bir mucizesi değil hatasıdır bu koca Allah bilmiyor mu acaba yukardan bakınca gözükmüyormu =)

    Ayet bu
    Birbirleriyle kavuşmak üzere iki denizi salıverdi. ikisi arasında bir engel vardır; birbirlerinin sınırını geçmezler. (Rahman Suresi, 19-20)

    Bu bilgiyi birde sanki kurandan başka kimse vermemiş gibi söylerler fakat;

    …Denize bir borudan akar gibi karışan tatlı suyun özellikleri daha da ilginç ve harikadır. Çünkü suda hayret edilecek özellikler vardır. Kendisi daha ağır olan deniz suyu, kendisinden daha hafif olan tatlı suyu üzerinde taşır. Dolayısıyla tatlı su, deniz suyundan hafif olduğu için deniz suyuna karışmaz ve denizin üzerinde yüzer. (Gaius Plinius Secundus, Naturalis Historiae II, CVI 224)

    Romalı bir bilgin bunu islamdan 550 yıl önce kitabında yer vermiş..

    Sonuç olarak denizlerin karışmaması gibi birşey söz konusu değildir sıkça konu edilen cebelitarık boğazında da karışım gerçekleşmektedir ve tatlı su ile tuzlu su da birbirine karışmaktadır fakat bu karışma daha yavaş ve kısıtlı oranda gerçekleşmektedir.
    ···
    1. 1.
      +1
      Kardeş sen osmoz yapısını duymadın yada bilmiyon heralde. Tatlı ve tuzlu su arasında bulunan bu yapı sayesinde sularbirbirine karışmıyor araştırın mk internetten hemen copy paste yapmayın
      ···
    2. 2.
      0
      Le pompei bu cahillere bir gibim anlatamazsın uğraşma bak benim başlığıma yobazlar dolu.
      ···
    3. 3.
      0
      Hahaha yobaz lafı inananlara mı deniyo kardeşim çok yanlış anlamışsın
      ···
    4. diğerleri 1
   tümünü göster