/i/İnanç

İnanç
  1. 1.
    +11 -4
    Girişe baktım sonunda düzgün bir başlık dedim içimden, yine yanılmışım.
    Neden herkes "yaratıcı" ile "tanrı" kavrdıbını karıştırıyor bir türlü çözemedim, büyük ihtimal ülkemizdeki saçma sapan eğitim anlayışından dolayıdır, yaratıcı=tanrı=Allah gibi bir kanı var üzerinizde. Atın onu.
    Günümüz teknolojisinde evrenin başlangıcı biliniyor, daha önce ne olduğumuz, Big Bang'den önce ne yaptığımız kesinlikle BiLiNMiYOR. Bakın büyük yazdım, bilinmiyor.

    Ateistlerin yaptığı nedir ? Bunun bilinmediğini kabul etmektir. Ateistler tanrıyı reddeder, yaratıcıyı reddetmez. En ünlü ateist olan Richard D. bile yaratıcı kavrdıbını kabul eder, ama bunun sonsuz güçlü, sonsuz kuvvetli, biri olduğunu bilemezsiniz.
    Nasıl ki içimizdeki mikroplara göre biz sonsuz derecede özelliklere sahipsek, onlara göre, bizde başka varlıklara göre sonsuz derece geride olabiliriz.

    Teistlerin yaptığı nedir ? Evrende bir düzen olduğunu kabul ettik diyelim( koskocaman kaotik evreni düzene soktunuz ya :D). Okey. Bu sence Allahın kanıtı mıdır? Tabiki de evet dediğini duydum. Üzgünüm dostum değildir. Evreni bir tanrının yarattığı kabul edilse bile, islam bir adım ileri gidemez. Çünkü benim evrenin başlangıcını Random Tanrısı qwduqjdw'nın yarattığını iddia etmemle, senin bunu Allahın yaptığını iddia etmen aynı şeydir. ikisininde kanıtlanabilir niteliği yok.

    Bu arada ben tanrı kavrdıbına uzak birisi değilim, ama sizin gibiler sadece bildiği şeyler üzerinden felsefe yapıp, ona göre kafanızdan değerlendirme sunuyorsunuz. Verdiğiniz bilgilerde YANLIŞ.
    Sonuç olarak ;
    Evren tesadüfen oluştu demiyorlar. Bunu şuan ki teknolojiyle BiLiNMEDiĞiNi söyleyip, her açıklayamadığı noktaya Tanrı kavrdıbını sokmayanlar ateisttir.

    [Eski patch] ilkel toplum yıldırım gibi şiddetli ve muazzam bir doğa olayını gördü. Ne yaptılar ? Aaa bunu çok güçlü birinin yapması gerekiyor, onun adı Zeus. Yıldırımları şimşek, yıldırım ve gökyüzü tanrısı olan Zeus yapıyor.
    [Yeni patch 1.8] Kuşları havada nasıl durabiliyor, Bunu sadece ALLAH yapıyor olmalı.
    [Yeni patch 2.0] Big Bang'in nasıl olduğunu bilmiyoruz, bunu kesin ALLAH yaptı.
    ···
    1. 1.
      -1
      Ben Allah'ı ve islam'ı katmadım sadece ateizmi çokerttim. Birazdan dedikerini okuyup açıklayacağım.
      ···
    2. 2.
      +6
      Yanlış ateizmi çökertmişsin kardeş bak diğeri ayakta duruyor :D
      ···
    3. 3.
      0
      Sen bu adamın söylediğini açıklayabilsen zaten dünyada ateizm olmaz dıbınakodugumun iguana kılıklı kertenkelesi
      ···
    4. 4.
      0
      haklıısn panpa
      ···
    5. 5.
      +4
      Ateist değilim. Münazara mantığını az çok bilirim. @1 i domaltıp bir posta gibip sonra duduşlarına attırmışsın. Argüman çökertme compleyted, gereksiz başlık mod on. Sağ şeritten devam liseli.
      ···
    6. 6.
      0
      Kardeşim sen kendini çürütmüşsün.Big bangden önce ne olduğu bilimsel olarak bilinmiyor. Bilinmiyorsa ateist olamazsın. Ateist bildiğim kadarıyla ALLAH a inanmayan (yada sizin deyiminizle bir yaratıcıya).En ünlü bir ateist yaratıcı kavrdıbını kabul ediyorsa bu ateist sayılırmı sence?.Deistlere gelirsek evren sence bir düzende değil mi ? Evren yaratıldığı ilk günden beri aynı düzende. Dünya ve diğer gezegenler güneşin etrafında hep aynı günkü gibi aynı derecede aynı düzende dönüyorlar.Her hangi bir sapmada ne olur sence? Einstein ın ALLAH a( yada tanrı mı diyosunuz bilmem) inanmasının nedeni budur. Einstein evrenin oluşmasını araştırmış ve milyarda bir ihtimalde olsa bile olabilir diyor.Ama evrenin bu düzenini araştırıyor ve hiçbir sonuç bulamıyor . Bu yüzden Einstein ateist deildir deisttir(öle diyosunuz sanırım)
      ···
    7. 7.
      0
      Bilinmiyorsa neden ateist olunamasın ki ? Söylediklerinin nedenlerini de yazarsan sevinirim.
      Ateist tanrı tanımıyandır, yaratıcı kavramı ateizmi ilgilendirmez, bazı ateistler kabul eder bazıları etmez. Sen benim entrymi okumamışsın ki, aynı sorular hep.
      "Deistlere gelirsek evren düzende değil mi ? " Taklit felan mı yapıyorsun anlamadım, evrenin düzenli olmasını deistler zaten kabul eder.
      Sen bi kavramları tam olarak öğren bence dostum . iletişim kuramıyoruz bir kopukluk var.
      ···
    8. 8.
      0
      Bu arada bende ateist değilim amk. Ama kavramların ne olduğunu öğreniyorum, doğrusunu gidip ateistinden dinliyorum. Her görüşün mantıklı bir yanı var benim kafamda.
      ···
    9. 9.
      +1
      Kardeşim benim ALLAH a inanma nedenim indirilen KURAN ve Peygamberimizdir ve diğer peygamberler hadisler vs. Tarifte binlerce peygamber gelmiş. Tarihsel olarak bakarsan bunların hepsinin kaynağı ve delili vardır. MEsela Hz.isa gelmedi diyemezsin. Peygamberliğini kabul etmemen beni ilgilendirmez. Demek istediğim tarihsel olarak ALLAH peygamberler ve kitablar göndermiş ve insanları hidayete dönmesini istemiştir. Bazı kavimleri helak etmiştir. Günümüzde resimleri var taşa dönmiş insanlar. Tüm ve evren evrendeki kusursuzluk bizim için delildir. Ama size gelirsek tüm saydığım tarihsel olayları yalanlıyorsunuz . Ve bilimsel olan verileri güvenip dinleri reddediyorsunuz ama bilimsize kesin bir deil veremiyor. Yani ALLAH var yada yok(töbe haşa) diyemiyorsunuz. Sence hangimizin inandığı doğru ?
      ···
    10. diğerleri 7
   tümünü göster