/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +2
    Rez alırım ben bu başlığa
    ···
    1. 1.
      +1
      Üst Not: Amk kürdü diyecekler için baştan söylüyorum Kürt değilim, bu kadar çok Kürtler'in adının geçmesinin sebebi konuya olan doğrudan alakaları, ha amk Kürdü demeyin derken amacım kesinlikle ırkçılık yapmak değildir. Amacım Kürt lafını duyar duymaz Kürtmüs bu zaten diyip okumadan çükülememeniz. Aramızda bunu yapacak olanların var olduğunu da herkes biliyor :D Hadi başlayalım. Madde madde özet geçecem ben senin yazdıklarına

      1)Atatürk'ü sevmeyenler yani AKP liler, AKP li olmayan öbür dindarlar, Kürtler, Türk solcular. (CHP liler sakın üstüne alınmasın solcu derken sosyalistleri ve komünistleri kastediyorum) ve müslümanlığı Türklükten daha önde gören bazı MHP liler, neyse hadi onların sayısı oldukça az olduğu için saymıyorum.
      Ben ortaokuldayken hiç bir tarih kitabında Atatürk'ün içki içtiği yazmıyordu ama şu an durum ne bilmiyorum aramızdaki ortaokullulara sormak lazım, ayrıca içki içmiş olması beni hiç bağlamıyor, canı isterse hap bile atabilir.
      2) Komünistler: 1. madde zaten bunları da kapsıyo, komünistim/sosyalistim ama Kemalistim de diyenlere sakın itibar etmeyiniz bu insanlarla sakın siyaset konuşmayınız. Sosyalizm ve komünizm kemalizmin temel ilkelerinden milliyetçiliğe ve devletçiliğe kökten karşıdır.
      izm demenin nesi zoruna gitti anlamadım ama ordaki izm akımı ist ise bireyi temsil ediyor. Sosyalizm akımken, sosyalist bireydir.
      Anarşistlik yani her türlü otoriteye karşı olma günümüzde trend değildir. Dünyanın her yerinde otoriter devlet yapısı trenddir. Anarşi en solcu sovyetlerde bile trend olmamıştır. Ama trendden kastın marjinal gençlerin, bir çoğunun anldıbını bile bilmemesine rağmen ağızlarından anarşi kelimesini düşürmemeleriyse bu konuda haklısın.
      Haş'a ne münasebet siz varken zeki olmak bize düşer mi. Sanırım buraya kadar da baskı uygulamadığım.
      Milliyetçilik ve faşistliğin aynı şey olmadığını herkes bilir. Ama bu 2 sinin Türkiye' de birbirini tamamlayan kavramlar olmasının suçlusu Kemalizmi temel alan milliyetçilerdir. Şöyle açıklayayım ki milliyetçilik adı altında başka halkların dilleri, kültürleri yasaklandığı ve asimile edilmeye çalışıldığı için milliyetçilikle faşistliği aynı şey sanan insanlar var ve bu ikisi Türkiye' de çok da farklı değildirler.
      Barış diyip molotof atanlar otobüs camı kıranlar konusunda da haklısın ama Kürtler kardeşimizdir diyip, Kürtçe konuşanı öldürenler de vardır. O yüzden kişilerin yaptığını koca bir halka mal etmemek lazım.
      Panpa, ayda maksimum 3 kere dışarı çıkan adamım ben okula bile gitmiyorum, markete bile alınacaklar biriktiğinde gidiyorum. Heralde amacım ilgi çekmek olamaz :D
      Parga daha giymedim ama giyersem de kimse karışamaz. Üzerime de gelmek de özgürsünüz söyleyecek lafı olanlarla tartışmaktan zevk duyarım. Hakaret edecek olan da bu yazıyı okumaya üşenir zaten. Şu yazıyı okuyup da çocuk olduğumu düşünecek yoktur heralde.

      ÖZET: MHP liler, CHP liler, öteki ulusalçı partiler hariç herkesin vatan haini. Hatta bazı Osmanlı'yı ve müslümanlığı Türklüklerinin önünde tutan MHP liler ve sosyalist solcu tarafı kemalist tarafından ağır basandan CHP liler de vatan haini. Ama bunların sayısı azdır. Umarım ülkücü kardeşlerim bir gün ülkeye en büyük zararı Kemalizmi esas alan milliyetçiliği anlarlar. Şöyleki Osmanlı'nın yüzlerce yılda sağladığı hoşgörü politikaları sayesinde sağladı Kürtler'in güvenini ve bağlılığını Kemalizm tarafından baskı, asimilasyon ve yasaklama politikalarıyla bir kaç yılda nasıl tamamen yok edildiğini yok görürler. 1000 yıllık kardeşleriği nasıl düşmanlığa çevirdiğini anlarlar. (Kürtler'in bağlılığına ve güvenine inanmayanlar yalnızca 10 dakikalarını versinler ve Sevr Antlaşması ve Kürtler yazıp araştırsınlar bulamazlarsa link de veririm.)
      Tümünü Göster
      ···
   tümünü göster