/i/Sözlük İçi

sözlük içi.
  1. 1.
    +105 -1
    Hep bir kurtarıcı yada kurtuluş bekledik ama böyle bir olay olmadı olmayacak. bugün bile bu dediklerimin bir siyasi karşılığı var bu memlekette herkes, 40- 60 yaş arası facebooku keşfedip sizi utandıran akrabalarınızdan, bahattin karikatürü paylaşan lise tarih hocanıza kadar herkes atatürk 10 yıl daha yaşasaydı. atam gel sana çok ihtiyacımız var diye yakınıp durur. ama aydın olduğunu söyleyen bu kesim bir ölüyü diriktip kurtarıcı beklerken kimse bu memleketten yeni bir mustafa kemal çıkarmayı yada mustafa kemal olmayı hayal etmedi. sadece kurtarıcı bekledi işte hayat malesef sıkıcı olandan ibaret ve yalnızca sıkıcı olanın üzerine gidebilirsen başarı yakalanabilir. başarı havalı değildir. başarı katlanmanın sonunda gelen bir gerçektir. ve asla gerçek başarı beraberinde groupie getirmez. o yüzden de ben rock yıldızı olamadığım için artık sinirli değilim.

    biz televizyon izleyerek, milyonerler, sinema tanrıları, rock yıldızları olacağımıza inanarak büyüdük ama olamayacağız ve çok kızgınız

    Alıntı adresi : http://m.uludagsozluk.com/e/28661945/

    Edit: paylaşma amacım şuku vs falan değil belirttim alıntıladığımıda zaten bu yazıyı okuyan Ada'm bunu anlar diye düşünüyorum . Okuyun panpalar , en kötü 10 dk kaybedersiniz.
    ···
    1. 1.
      +16
      Dostum sen hırsını kaybetmişsin ve dünyaya öyle bir küsmüşsün ki kendine olan inancını öyle kaybetmişsin ki artık tam da kapitalist düşümcenin eti kemiği olmuşsun. Tökezlediğin an kendini yerde bulmuşsun ve her şeyin merkezini bulduğunu idda ediyorsun. Fight clubi izlemeyen yoktur. "Yakındık durduk" diyorsun iş yakınmayla olmaz. Herşeyin özü çalışmaktır ama bunu derslerine asılmayla ya da anana babana efendi bir evlat olmakla alakası yok. Rock yıldızı mı olmak istiyorsun? O halde onun için hayatını verecektin. Öyle hem rahatım iyi olsun hem başarılı olayım o zaman rocknrolla! olunmaz... Parasızlıkla boğuşurken bile gitarın üzerine gidecektin. Hem işlerde çalışıp hem de sokaklarda gitar çalacaktın. Çevren mi yok? zütünü terletip ısrarla kendini kabul ettirecektin. Hadi hiçbiri olmuyor bizzat kendin çevreyi kuracaktın. Fight clubin anlatmak istediği şey kapitalist bu dünya batsın bu dünya değildi. Özgürlüktü asıl anlatmak istediği yegane şey. Özgür olmaksa basit bir şey değil. Özgürlüğünü kazanmak için bazı şeyleri feda etmen gerekirdi. Gitarını alıp sokaklara inmen gerekirdi. Dibe batabileceğini bilsen bile buna katlanacak cesareti göstermen gerekirdi. Ama sen naptın? Hem derslerine çalışmadığın gibi başka şeyleri bahane ederek hayallerinden uzaklaştın. Param yok dedin yüzünü astın, babam öldü dedin hepten yitip gittin. Şimdi de asgari sigortayla çalışıyor hala kefaret öder gibi dört duvarların ardında saklanıyorsun. Oturduğun yerden biran önce kalkıp hayallerin uğruna yola çıkman lazım. Yoksa hayatının sonuna kadar kendi hayatına, kızlara, gerçekleştiremediğin hayallere ve fight cluba söverek geçireceksin. Seçim senin.
      ···
      1. 1.
        0
        güzel tespit senide tebrik ediyorum azizim
        ···
      2. 2.
        +1
        "Rock gitaristi mi olmak istiyorsun ? O zaman bunun için hayatını vereceksin." demişsin de ...
        ... Diyelim yaptı. Gitarı ve müzikten başka diğer herşeyi gibtir etti. Mükemmel elektro/bas/klagib gitar çalıyor. Türkiye de yaşıyoruz...
        Sınavları kötüyse, iyi bir puan elde edememişse o adamdan bir tak olmaz derler. Ne kadar iyi gitar çalarsa çalsın belki bi grup bulur barlarda gece kluplerinde çalarlar ya da gitar eğitmenliği yapar.Ne oldu ? ...
        Gelecek garantisi yok sol eline bişey olsa hayatı bitti.
        Herkesin illa kafası matematiğe basıcak diye bişey yok. Herkes iyi resim de çizemez. Herkes iyi rol yapamaz. Herkesin yeteneği farklıdır.
        Tek düze eğitim sistemimiz yüzünden binlerce genç keşfedilmediği için kıyılarda köşelerde solup gidiyor.
        Puanın kötüyse bitti...
        ···
    2. 2.
      +1
      Abi ikinizde harika yazmışsınız. Ellerinize sağlık.
      ···
    3. 3.
      0
      Abi ikinizde harika yazmışsınız. Ellerinize sağlık.
      ···
    4. 4.
      0
      hayata doğru bir yerden bakıyorusun ama tek sıkıntı şu. Bu işin böyle olmasının sebebi de tembelliğimiz . Tembelliğimiz derken , içimizde olmayan atılganlığımız . Gördüğün gibi . Bakacak olursan modeller vb. genç yaşlarda model olmak için seçimlere girmişler veya herhangibir (herhangi bir ) ajns a baş vurup ünlü olmuşlardır. Senin bu yazıda vurgulamak istediğin şarkıcılık , aktörlük vb. yeteneğin olmadığı sürece sadece hayal. Hayır değil . Sen görüp geçirmiş bir insansın. Ama sana soruyorum . Bas gitar çalarken sadece grupta çaldın. Hiç bir imtahana girdin mi ?

      Alıntı olan cümlende yazan şey de bunu vurgulamıyor mu ?
      Herkes ölü bir adamı diriltmeye çalışıyor . Toplumdan Mustafa Kemaller çıkmıyor .
      Bunun nedeni hayallerimizin olmayacağını düşünmemiz değil mi ?
      Hayatta başarılı olan insanlara bakacak olursan kurdukları hayallerin arkasından birşeyler yapan , her türlü zorluğu göze alan insanlar olmuşlardır.
      Senin için de aynı şey geçerli bence. Ortalama 25 yaşlarındasındır . Ama aileni geçindirmek için asgari ücretle çalışman gerektiğine inanıyorsun .
      Kendini geliştirmek için bir yol aramalısın bence. Çok doğru düşünüyoruz çünkü hayatta milyonlarca seçenek var bize düşen seçenekleri değerlendirmek @3.1 (@simpamina) nın tespiti kesinlikle doğru . Mesela bir bilgi yarışmasına katılarak şu anki maddi durumunu hafiflebilir , bu sayede kendine daha çok boş zaman ayırabilir ve kendini bir veya birkaç konuda geliştirebilirsin...
      ···
    5. 5.
      0
      abi çok iyi yazmışsınız helal olsun
      ···
    6. diğerleri 3
   tümünü göster