/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 101.
    0
    Kavrayan mısın, kavranan mı? Kavrayamadığın yerde kavranansındır. Sen evreni, dini, Allah'ın mevcudiyetini kavrayamadın diye, onlardan ne nir şey eksilir, ne ahvâlde değişiklik olur. Sadece sen kendin anlayamadığını yok sayarsın (ki kibrin bunu gerektirir), o da kimsenin umrunda değil.

    Ayrıca Allah kendini övse nolur, övmese nolur, kendine denk biri yok, daha büyüğü yok... Ne kadar övse de ekgib kalacak desem, kendini övmeğe yetersizmiş gibi algılanabilir, onu değil, övme ve övgünün sonucunu netleştirmek adına söylüyorum.

    Herkesi, ve herkesin hayatını anlayan adam, gelsin herkese, herkese göre soru sorsun, gocunmam, gurur duyarım.

    Zaten görmeden imân edenler daha çok övülmüştür peygamber tarafından.

    Enerji korunumu falan, hangi fiziksel boyutta etkin? Allah zamandan ve mekândan münezzehtir. (Ki 1400 sene evvel -spacetime- uzayzaman kavramından bahsedilmiş, olur ki imân edersiniz)

    Allah'ın bizim namazımıza ihtiyacı yok, bizim namaza var. Rükû, secde gibi semboller, hep kişinin benliğini ezmesi, kendinden yüce bir varlığı kabul etmesine karşılık gelir. Bütün kişisel gelişim muhabbetleri egosuz insan imârı üzerine...

    Allah kendi kendine oluştu değil amk en mantıksız soru, lan vardı vardı, zaman yok onun için, mekâna da muhtaç değil. Kavrayamayız diye bundan bahsediyom.
    ···
    1. 1.
      0
      +++ dünyanın evrenin falan var oluşu, bigbang TEORiSi, geç bunları, kur'an'da 6 günde yaratıldı diyor, hafta 7 gün... Yine bir sembol, içi mânâ dolu. Olur ki hissedersiniz.
      ···
   tümünü göster