/i/Ben

Discord Sunucumuz Açıldı!
discord.gg/incisozluk
  1. 301.
    0
    1-) Tanrı bu evreni yarattığında bu evrendeki kuralları da yaratmıştır. Yani bu kurallar aksine gelişecek herhangi bir durum söz konusu olamaz. Dünya dank dite ortaya çıkamaz.
    2) ibadet kavrdıbını bir araştırmanı tavsiye ederim. Allah'ın bizim yapacağımız hiçbir eyleme ihtiyacı yok. Bu eylemler onun rızasını kazanmak içindir.
    3) Tanrı bir kişilik, sakallı bir adam, erkek ya da dişi değildir. Tanrı daha çok ışık gibi zaman gibi zeka gibi bir kavramdır. Ayrıca ben mükemmelim dememiştir. Gücünün sonsuzluğunu ve yarattığı varlıkların güzelliğini dile getirmiştir.
    4) Şöyle düşün, evrenden önce enerji var mıydı? Evrenin yaradılışıyla açığa çıkan enerji yok olamaz sadece dönüşür. Buradaki mantık budur. O evreni yoktan var etmiştir bunula birlikte enerji oluşmuştur.
    5) Tanrı oluşmadı, oluşturulmadı. Hep vardı ve olacak. Tanrının varlığı zaman kavramımdan da öte bir şeydir. Başı ve sonu yoktur.
    6) Bizim elimizde de Kuran var. Hem onların zamanında bu inançlar yeniydi ve insanlar cahildi. Bizler ise hwr türlü imkana sahibiz oturup araştırabiliriz. Hiç olmadı elimizde Kuran var. Kuran ı okuyan herkes insan yapımı olmadığını anlayabilir.
    7) Her insan Tanrının gözünde eşit doğar. Bu dünyada yaşadıkları her zorluğun ahirette bir karşılığı var. Hayat hiç birimiz için kolay değil. Bizim bu zorluklar karşısında yaptıklarımız bizim Tanrının gözündeki yerimizi belirler. Uzun yazdım okursun inşallah.
    ···
   tümünü göster